ACTUALITATE 30 octombrie 2020

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID: 29.000 de lei în patru zile

de Iulia Drăghici - Taraș | 1238 vizualizări

În perioada 26 – 29 octombrie a.c., polițiștii au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate pe raza județului Covasna, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna și ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna, alături de polițiștii locali, au continuat activitățile de  verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, pe parcursul săptămânii în curs, zilnic, polițiști și polițiști locali au acționat în teren, exectutând acțiuni punctuale prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare în unități spitalicești, la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

Au fost verificare 129 de socități comerciale/persoane fizice autorizate, 77 de mijloace de transport persoane și 158 de obiective, printre care restaurante, terase, precum și parcuri sau locuri de joacă.

În total, 3241 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate de polițiști, au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29 000 de lei.

De asemenea, la data de 28 octombrie a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au desfășurat o acțiune punctuală în trenurile de călători și stațiile de cale ferată, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor.

Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători și stațiile de cale ferată, acționând pentru verificarea modului în care măsurile de siguranță sanitară sunt respectate în rândul călătorilor precum și prevenirea orcăror fapte de natură penală sau contravențională.

Vă reamintim faptul că purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor C.F.R. Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

De asemenea, recomandăm pasagerilor să evite aglomerația și să nu aleagă pentru deplasarea lor doar trenurile de la orele de vârf.

SURSA: COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.