ACTUALITATE 3 octombrie 2012

Nereguli descoperite de OPC Covasna

de Agerpres | 113 vizualizări

Comercializarea rechizitelor, uniformelor şcolare şi hainelor second hand au fost sancţionate.

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna a aplicat în ultima lună amenzi în valoare de 17.000 de lei unor firme la care a descoperit nereguli în comercializarea rechizitelor, uniformelor şcolare si a hainelor second hand.

Inspectorii au verificat 21 de agenţi economici care vindeau rechizite şi uniforme şcolare, iar în 15 cazuri au constatat o serie de abateri, cum ar fi netraducerea informaţiilor în limba română, lipsa informaţiilor de pe produse, respectiv denumirea şi adresa producătorului sau importatorului, compoziţia, dimensiunile. În total au fost aplicate opt amenzi contravenţionale în valoare totală de 8.000 de lei şi şapte avertismente şi au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 3.948 de lei.

De asemenea, pentru lipsa preţului pe produs şi pentru lipsa Registrului Unic de Control au fost aplicate amenzi în valoare de 4.000 de lei.

Inspectorii OPC au verificat luna trecută şi modul în care agenţii economici respectă prevederilor legale în ce priveşte comercializarea hainelor şi încălţămintei second hand, urmărind în principal afişarea preţurilor, existenţa registrului de evidenţă a sortărilor lunare şi promoţiile. În total au fost controlate 54 de unităţi, iar la 13 dintre acestea s-au constat abateri fiind aplicate amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.