ACTUALITATE 30 mai 2013

Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe atrage vizitatorii

de Monica Vrânceanu | 323 vizualizări

Peste 600 de persoane au vizitat Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe în primele șapte zile de funcționare a acestuia. Dintre vizitatori, 446 au fost copii și 168 adulți, desfășurându-se totodată și mai multe runde de vânătoare virtuală. Încasările Muzeului în primele zile de funcționare s-au ridicat la 2.510 lei, iar autoritățile locale sunt mulțumite de sumă, preconizând că tot mai multe persoane vor alege să vizitele locația.

Vizitatorii Muzeului pot vedea cele mai cunoscute trofee colectate de pe aceste meleaguri. Unele au fost recoltate de Nicolae Ceaușescu și donate de muzeul din Posada. Aceste trofee sunt cunoscute și peste hotare, numeroase dintre ele fiind medaliate internațional. Printre piesele de rezistență se numără și cel mai mare cerb recoltat în județul Covasna, aflat în top 10 cei mai mari cerbi vânați în lume. La Muzeu există și un loc special pentru cei mici, unde aceștia pot face fotografii cu ursul, iepurele sau cerbul, putând atinge aceste exponate pentru a vedea cum sunt animalele în realitate. La subsolul muzeului se află o sală special amenajată unde copiii și adulții pot vâna cu pușca. Este vorba de un joc interactiv, iar pușca este cu laser, iar această joacă i-a atras imediat pe vizitatori.

Cei care administrează acest muzeu și-au exprimat speranța că primul muzeu de vânătoare din județul Covasna va atrage mulți vizitatori: clase de copii, părinți și bunici, pentru că aici toată lumea găsește ceva care-i va fi pe plac. Muzeul are și un ecran uriaș cu tehnologie touch-screen de la care vizitatorii, atingând anumite puncte, vor putea declanșa sunete specifice animalelor reprezentate, zgomote ale pădurilor și formele excrementelor animalelor, astfel încât să le poată recunoaște atunci când ajung într-o pădure.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.