ACTUALITATE 16 aprilie 2013

Muzeul Cinegetic de la Sfântu Gheorghe se va deschide peste o lună

de Monica Vrânceanu | 420 vizualizări

muzeu cinegetic

Autoritățile locale au predat administrarea Casei Bene (fostul sediu al Centrului de Transfuzii) către Asociația Vadon, aici urmând să fie deschis în luna mai Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe. Administrarea a fost acordată pe o perioadă de 25 de ani, adică până în 2037, după ce Casa Bene, imobil monument istoric, a fost reabilitată complet cu bani de la Uniunea Europeană.

Muzeul se va deschide pe 17 mai într-un cadru festiv, şi va avea o colecție ce va cuprinde trofee, arme, echipamente de vânătoare și inclusiv documente şi fotografii legate de vânătoare. În urma unui apel lansat în urmă cu mai mult timp de autoritățile locale, mai multe persoane s-au angajat să contribuie la colecția muzeului.

Unul dintre principalii donatori pentru colecția muzeului este omul de afaceri Sárkány Árpád, care face o donație de aproximativ 100.000 de euro. Prin firma sa de vânătoare, Sárkány a ales să doneze o colecție impresionantă de animale împăiate, reprezentative și specifice pădurilor Covasnei și României. Potrivit acestuia, este vorba despre animale sălbatice împăiate, în mărime naturală.

„Colecția se va adresa tuturor – de la copii și până la bătrânii care-și amintesc partidele de vânătoare din Covasna, un județ iubit inclusiv de Nicolae Ceaușescu, care pe vremuri venea des aici, drept pentru care și-a construit inclusiv o cabană de vânătoare (…)”, a declarat Sárkány vorbind despre contribuția sa la muzeu și adăugând că va realiza pentru acesta inclusiv diorame – pereți întregi cu toate speciile de animale, inclusiv unele specifice Africii și pe care nu oricine ajunge să le poată vedea.

Muzeul va beneficia inclusiv de un ecran uriaș cu tehnologie touch-screen, de la care vizitatorii, atingând anumite puncte, vor putea declanșa sunete specifice animalelor reprezentate, zgomote ale pădurilor și formele excrementelor animalelor, astfel încât să le poată recunoaște atunci când ajung într-o pădure.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.