ACTUALITATE 1 mai 2020

Primăria Sfântu Gheorghe ar putea face teste COVID-19 printre elevi și profesori

de Daniela Luca | 1386 vizualizări

Nu a fost luată o decizie definitivă, deocamdată  

Elevii din clasele terminale, dar și profesorii din Sfântu Gheorghe ar putea fi testați de coronavirus atunci când se vor întoarce la ore pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Nu a fost luată o decizie definitivă în acest sens, însă municipalitatea nu exclude această posibilitate.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în prezent se iau în calcul mai multe măsuri pentru ca profesorii și elevii din clasele terminale care se vor întoarce la școală pentru a se pregăti pentru examenele naționale să nu fie expuși riscului îmbolnăvirii. Acesta a declarat că nu exclude posibilitatea ca aceștia să fie testați.

„Evident, discut cu foarte mulți oameni și avem mai multe scenarii, inclusiv pentru perioada de după 15 mai, în sensul în care clasele terminale vor relua cursurile și trebuie să fim pregătiți pentru a-i ajuta și a le oferi condiții în așa fel încât ei să nu se infecteze. De exemplu, nu exclud nici posibilitatea testării elevilor și profesorilor, dacă se pune problema. Oricum, discutăm până atunci și vom lua deciziile care sunt imperios necesare”, a precizat primarul.

Săptămâna trecută, acesta a anunțat că Primăria Sfântu Gheorghe a comandat 5.575 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului, iar o parte dintre acestea au fost livrate.

Peroanele care se ocupă de încasarea cheltuielilor de întreținere din cadrul Asociațiilor de Proprietari, dar și taximetriștii au fost testați deja, însă rezultatele nu au făcute publice deocamdată. De testele rapide vor mai beneficia medicii de familie din județ, angajații de la DSP Covasna și persoanele care au urgențe stomatologice în această perioadă.

Sursă foto: Vargyasi Levente.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.