ACTUALITATE 13 septembrie 2022

Modernizarea străzilor din Coșeni va costa peste 20,5 milioane de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 831 vizualizări

Consilierii locali din Sfântu Gheorghe au adoptat la finele lunii trecute Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru obiectivul de investiții „Modernizare străzi în satul Coșeni”. Valoarea totală a lucrărilor ar urma să fie, potrivit actelor, peste 20,5 milioane de lei (20.536.337 de lei, inclusiv TVA).

Amplasamentul proiectului aparține domeniului public al Municipiului Sfântu Gheorghe, dispuse în intravilanul Satului Coșeni. În afară de strada nr. 7 care este asfaltată, cu degradări specifice sistemului rutier și a îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic, toate străzile au suprafață de macadam, îngreunând traficul. Circulația se desfășoară cu dificultate, în condiții improprii, generând praf pe timpul uscat și noroi, respectiv imposibilitate de circulație a autovehiculelor în perioadă umedă, astfel că modernizarea acestora devine absolut necesară”, se arată în raportul supus aprobării consilierilor locali ai municipiului Sfântu Gheorghe. 

Același document arată că „străzile ce se doresc a fi modernizate sunt împărțite în 12 tronsoane, cu o lungime totală de 3.448,00 m”.

Deocamdată, pentru acest proiect nu sunt identificate surse de finanțare. 

A fost în lista mare la Programul Saligny, dar nu este o prioritate așa mare, așa că am renunțat la el”, a spus la vremea respectivă, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Reamintim că Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” ar putea aduce reședinței județului Covasna aproximativ 42,8 milioane de lei, prin cele 18 proiecte aprobate spre finanțare. Cea mai mare sumă este de 6,2 milioane de lei, pentru modernizarea străzii Salcâmilor, între str. Stadionului și str. Ghioceilor. O sumă similară, de peste 6 milioane de lei, a fost acordată pentru reabilitarea străzii Păiș David.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.