ACTUALITATE 11 aprilie 2022

Modernizare pe strada Rozelor din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1071 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare al străzii Rozelor din municipiu. Demersuri de reabilitare a infrastructurii sunt în derulare în această primăvară și în alte locații din oraș, anunță autoritățile. 

 „Încep lucrările de modernizare a străzii Rozelor în aceste zile. Am dat ordinul de începere. E o stradă neasfaltată. Ca să fie prima dată asfaltată, trebuie să facem totul: fundație nouă, s-au schimbat aproape în totalitate rețelele de gaze și de apă, canalizare, acum urmează canalizarea pluvială și lucrările de modernizare”, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Termenul de finalizare al lucrărilor este finele anului, a mai spus edilul. 

Investiția, asigurată din bugetul local, se ridică la 3,8 milioane de lei. 

Autoritățile mai anunță și că „trotuarele de pe străzile renovate anul trecut, 1 Decembrie 1918 și Puskás Tivadar, sunt în curs de refacere cu pământ fertil pentru a face loc spațiilor verzi, iar pe strada Ciucului a început repararea porțiunilor rupte de carosabil, în urma lucrărilor efectuate de furnizorii de utilităţi. Pe strada Victor Babeș se montează balustrade lângă scări, iar pe lângă întreținerea rondurilor de flori, se toaletează şi copacii de pe domeniul public. 

Municipalitatea intenționează să renoveze în acest an trotuarele mai multor străzi cu ajutorul firmei Sepsi Ut. Pe străzile Dózsa György, Umbrei și Tavaszy Sándor se pregătește terenul pentru asfaltare. Pe strada Császár Bálint au fost înlocuite bordurile și se instalează un nou sistem de iluminat public, cablurile de electricitate sunt introduse în subteran, iar apoi se va asfalta trotuarul. Pe strada Liliacului a fost instalat noul sistem de canalizare pluvială, iar terenul este pregătit pentru asfaltarea trotuarelor și a parcării”, potrivit unei informări a Primăriei.

În ceea ce privește proiectul „Inima Orașului”, transformarea curților interioare din centru într-o zonă pietonală este, și acesta, în desfășurare. În prezent se lucrează la construcția unui coridor care să facă legătura între curtea Primăriei și curtea Teatrului „Tamási Áron”, unde sunt înlocuite vechile cabluri subterane, urmată de montarea de pavele, mai transmite primăria. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.