ACTUALITATE 17 februarie 2016

MNCR începe „Sărbătoarea primăverii”

de Iulia Drăghici - Taraș | 835 vizualizări

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe organizează şi în acest an programul „Sărbătoarea primăverii”, care conţine ateliere creative dedicate zilelor de 1 şi 8 Martie. Înscrierea este limitată de numărul locurilor disponibile.

Organizatorii anunţă faptul că participarea la ateliere se face numai pe baza unei programări, la numărul de telefon 0267 314 139, în limita locurilor disponibile.

„Având în vedere spaţiul destul de restrâns unde se desfăşoară atelierele, un curs poate să cuprindă aproximativ 15-20 de copii. De regulă se organizează cam 4 sau 5 grupe într-o zi”, ne-a declarat Cristina Felea, de la MNCR, care a mai adăugat că înscrierile se pot face şi în perioada desfăşurării atelierelor.

„Sărbătoarea primăverii” este structurată pe două perioade. Prima cuprinde activităţi creative dedicate Mărţişorului, cu ateliere de realizat mărţişoare, povestea Babei Dochia şi a mărţişorului, derulate în zilele de 24, 25 şi 26 februarie. A doua perioadă, din zilele de 2, 3 şi 4 martie, va fi marcată de activităţi creative dedicate zilei de 8 martie, unde se vor realiza aranjamente din hârtie, sfoară şi alte materiale.

„Ne adresăm preşcolarilor, copiilor din ciclul primar şi elevilor din ciclul gimnazial. Cam aceştia au fost şi la ediţiile din anii trecuţi. Sigur că şi adulţii pot participa la ateliere, poate chiar alături de copiii lor. În general vin clase de elevi cu învăţătoarele”, ne-a spus Cristina Felea.

Tariful unui atelier, care durează 50 de minute, este de 1,5 lei. Activităţile se vor desfăşura la sediul central al Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, din str. Gábor Áron, nr. 16, Sfântu Gheorghe.

„Sărbătoarea primăverii” este un program de tradiţie care se organizează de circa 8 ediţii. „Respectăm tradiţia mărţişorului şi în acest an. Dincolo de obiceiuri şi simboluri legate de mărţişor, el rămâne ca o întrupare a bucuriei de a trăi, a dragostei de viaţă, un semn prin care noi, oamenii, salutăm renaşterea naturii odată cu venirea primăverii”, notează organizatorii într-un comunicat de presă.

Potrivit coordonatorului de eveniment, Cristina Felea, la ediţia de anul trecut au participat circa 150 de persoane. „Anul trecut ne-am deplasat şi la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, unde am avut un fel de şezătoare la care au participat aproape 80 de copii. Acolo am prezentat tradiţiile de mărţişor, după care am făcut un atelier de meşterit mărţişoare”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.