ACTUALITATE 14 aprilie 2020

Minor prins la volanul unui autoturism alături de un adult care nu avea permis

de Iulia Drăghici - Taraș | 1427 vizualizări

Mașina nu avea nici ITP valabil, nici asigurare 

Un minor în vârstă de 14 ani a fost prins de oamenii legii în timp ce conducea un autoturism pe raza satului Doboșeni. Acesta era în mașină cu un bărbat în vârstă de 47 de ani, care a încredințat mașina minorului, dar nici el nu avea permis de conducere. Ba mai mult, mașina nu avea nici ITP valabil și nici asigurare auto. 

Totul s-a petrecut vinerea trecută, pe 10 aprilie, în jurul orelor 15:00. Polițiștii de la Postul de Poliție Brăduț se aflau în patrulare prin satul Doboșeni, când au oprit în trafic un autoturism  care era condus pe DC 41. 

„La solicitarea documentelor personale și a autoturismului conducătorul auto a declarat că nu deține permis de conducere  pentru nicio categorie de vehicul și a plecat de la domiciliu  împreună cu bărbatul din autovehicul, care a condus până la  o intersecție din localitate.

De la această intersecție, autoturismul mai sus menționat a fost încredințat minorului ca să conducă acest autoturism pe drumul comunal.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta permisul de conducere, bărbatul de 47 de ani a declarat că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că ambele persoane nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Verificând documentele autoturismului, polițiștii au constatat că inspecția tehnică periodică a autoturismului este expirată, iar pentru autoturism nu este emisă asigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabilă.   

S-a luat măsura reținerii certificatului de înmatriculare și plăcuțelor de înmatriculare a autoturismului, iar bărbatul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 pentru ITP expirat și conform Legii 132/2017 pentru RCA expirat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Covasna. 

Oamenii legii continuă cercetările față de ambele  persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără  permis de conducere și față de bărbatul de 47 de ani pentru încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu deține permis de conducere. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.