ACTUALITATE 17 noiembrie 2020

Ministrul Sănătății, despre ideea unei noi stări de urgență după alegeri

de Iulia Drăghici - Taraș | 1507 vizualizări

Nelu Tătaru: „Timpul pentru a ajunge la o viață normală depinde doar de noi”

Prezent vineri în județul Covasna, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că depinde de populație și de evoluția epidemiei de COVID-19 dacă în preajma alegerilor parlamentare, înainte sau după, va fi instituită sau nu o nouă stare de urgență. 

„Depinde doar de noi ce va fi după alegeri. Haideți să vedem ce va fi peste două săptămâni, peste trei săptămâni, cum gestionăm aceste trei săptămâni depind foarte mult și alegerile, depind foarte mult și sărbătorile și anul viitor. În contextul în care suntem conștienți că fiecare dintre noi avem o componentă din această luptă cu SARS-COV-2, de abia atunci vom ajunge la concluzia că într-adevăr suntem pe aceeași baricadă și timpul pentru a ajunge la o viață normală depinde doar de noi”, a spus ministrul Sănătății, pentru Observatorul de Covasna. 

Întrebat care este mesajul lui pentru cei care nu cred în existența noului coronavirus, Nelu Tătaru a spus: „În această perioadă de 8 luni, tot ce se întâmplă în această lume, ce se întâmplă în Europa, ce se întâmplă la noi, faptul că fiecare dintre noi are pe cineva drag care a trecut sau trece prin boală, faptul că o parte dintre noi avem persoane dragi pe care le-am pierdut în lupta cu această boală, faptul că vedem în această perioadă o tendință la creștere, ar trebui să ne pună niște semne de întrebare. A negaționa sau a negativa toate eforturile de peste 8 luni tocmai într-un context în care poate vrem să inducem o stare de fapt, cred că în acest moment ne jucăm cu sănătatea românilor. Haideți să revenim un pic cu picioarele pe pământ și să vedem că totuși ce se întâmplă astăzi în România, ce se întâmplă astăzi în lume e un moment cu care  ne întâlnim o dată la 100 de ani, neașteptat, neprevăzut și foarte greu de temperat. Cred că este momentul în care toți trebuie să lăsăm alte principii deoparte, să revenim la un principiu civic, să respectăm niște reguli și să avem grijă de părinții noștri și de copiii noștri”. 

Numărul cazurilor de COVID-19 active, după datele prezentate la final de săptămână în județul Covasna, era 918, iar potrivit datelor de luni, 870.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Sandor Szakacs, 17 noiembrie 2020
Nelutule, baga acum starea de urgenta. Sa vezi ca si fara stare de urgenta nu o sa se duca oamenii la alegeri. S-au cam saturat de ineptia voastra !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.