ACTUALITATE 8 august 2018

(Update) Ministrul Educației Naționale a inspectat două școli din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1139 vizualizări

Valentin Popa a vizitat unitățile de învățământ din Lunca Mărcușului și Băcel, afectate de inundații

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a fost luni, 6 august, într-o vizită „fulger” la două școli din județul Covasna, afectate de inundațiile din iunie – iulie. Unitățile școlare din Lunca Mărcușului și Băcel au fost inspectate de liderul MEN, cu scopul identificării de soluții concrete pentru reabilitarea acestora.

„A fost o vizită foarte scurtă, de 5 minute, nu a stat foarte mult. A intrat în fiecare sală de clasă, a vorbit cu domnul director, au venit și inspectorul general, domnul prefect, domnul subprefect. S-au uitat și cam asta a fost”, ne-a declarat miercuri primarul comunei Dobârlău, Bogdan Barbu.

Acesta a subliniat că până în septembrie, la redeschiderea anului școlar, unitatea de învățământ își va deschide din nou porțile pentru învățăceii din Lunca Mărcușului. De asemenea, primarul a punctat că reabilitatea va fi făcută cu cei 10.000 de lei, bani proveniți din Fondul de Urgență al Guvernului.

Potrivit unui comunicat de presă publicat marți pe site-ul Ministerului Educației, Valentin Popa „a avut întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale în vederea identificării unor soluții concrete pentru aceste școli, dar și în cazul altor instituții de învățământ preuniversitar afectate de inundații.

Prima școală vizitată a fost Școala Gimnazială din satul Băcel, județul Covasna, aflată într-o stare avansată de degradare, atât în ceea ce privește construcția propriu-zisă, cât și mobilierul din sălile de clasă.

În Lunca Mărcușului, județul Covasna, ministrul Valentin Popa a vizitat școala primară din localitate. Aceasta a fost puternic afectată de inundații, aici fiind necesare intervenții la nivelul construcției, precum și dotarea cu mobilier nou, cel actual fiind deteriorat. De menționat că unitatea de învățământ este inclusă într-un proiect de reabilitare în cadrul Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, urmând să fie demarate lucrările”, arată un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale.

Dacă la Școala din Băcel probleme existau dinainte, în Lunca Mărcușului situația a devenit critică după inundațiile din 30 iunie, când digul de pe Râul Tărlung s-a rupt și a provocat prăpăd în cele două sate, afectând sute de gospodării.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna a stabilit atunci că pagubele provocate de inundațiile care au cuprins, în perioada iunie - iulie aproape 20 de localități covăsnene s-au ridicat la 14 milioane de lei.

Ministrul Educației nu este singurul reprezentant al Guvernului care a vizitat zonele Lunca Mărcușului și Băcel după inundații, ci și premierul Viorica Dăncilă, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Lucian Șova sau secretarul de stat Raed Arafat au făcut inspecții la fața locului.

Sursă foto: Caritas.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.