ACTUALITATE 30 iunie 2018

Ministrul Apelor și Pădurilor vine în zonele afectate de inundații din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1937 vizualizări

Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor se va deplasa sâmbătă, 30 iunie în localitățile Băcel (jud Covasna) și Târlungeni (jud. Brașov), dar și în alte localități afectate de inundații din județele Brașov și Covasna. De asemenea, este posibil ca și secretarul de stat Raed Arafat să fie sâmbătă prezent în zonele din județul Covasna, unde este pericol de inundații. 

„Din informațiile primite de la specialiști a reieșit că pe râul Tărlung, în apropierea localității Lunca Mărcușului, s-a creat o breșă în dig și s-a dispus evacuarea a 30 de locuințe, această acțiune fiind în acest moment în desfășurare iar persoanele afectate sunt conduse de autorități în căminul cultural. Alături de ministrul Ioan Denes, în zonele inundate, vor mai fi prezenți și directorul general al a ANAR, Victor Sandu, directorul ABA Olt, Ștefan Prală, precum și echipe de intervenții ale ANAR, dislocate din județele limitrofe pentru a fi suplimentate cele existente deja la fața locului”, arată o informare publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Apelor și Pădurilor. 

Județul Covasna este sub alertă de cod roșu de inundații. 

„Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe unele râuri mici din nordul, centrul şi estul ţării şi din zonele de deal şi de munte”, mai arată Ministerul Apelor și Pădurilor. 

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Apelor și Pădurilor. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.