ACTUALITATE 30 iunie 2018

(Update) COD ROȘU! Breșă în digul din Râul Tărlung

de Iulia Drăghici - Taraș | 2590 vizualizări

UPDATE 2: Breșa în digul de pe malul stâng al pârâului Dobarlău, amonte cu 200 m de confluenţa cu pârâul Tarlung s-a format sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 09.00.

„De asemenea, este formată şi o altă breşă pe malul drept al pârâului Tarlung, la 1000 m aval de confluenţa cu pârâul Dobarlau. In aceste condiţii, nivelul pârâului Tarlung, la staţia hidrometrică Lunca Mărcuşului este în scadere. Populaţia a fost evacuată ca urmare a faptului că partea din satul Bacel de pe malul drept al pârâului Tarlung va fi inundată”, arată o informare publicată de Ministerul Apelor și Pădurilor pe Facebook. 

UPDATE: În localitatea Lunca Mărcușului, comuna Dobârlău, din cauza ruperii digului de protecție de pe Pârâul Dobârlău, aproximativ 100 de persoane vor fi evacuate. Toate persoanele vor fi cazate la Căminul Cultural. De asemenea, în satul Băcel, din cauza pericolului ruperii digului pe râul Negru, aproximativ 77 de persoane vor fi evacuate. Aceste vor fi cazate la Căminul Cultural și școala din localitate.

„Pompierii covăsneni, alături de polițiști, jandarmi și militari din cadrul MApN, intervin pentru evacuarea populației, a animalelor și a bunurilor în localitățile Băcel și Lunca Mărcușului. Persoanele evacuate sunt transportate la căminele culturale din localități iar animalele sunt duse în locuri sigure”, transmite ISU Covasna. 

Avertizarea hidrologică vizează zona localității Lunca Mărcușului

Hidrologii au emis o avertizare COD ROȘU de inundații pe râurile din bazinul hidrografic al Târlungului – bazin mijlociu şi inferior, județele Braşov şi Covasna. Avertizarea este valabilă până sâmbătă, 30 iunie, ora 08:35 până la ora 18:00. Autoritățile au început evacurarea a 30 de locuințe care se află în calea apelor. 

„Din cauza fenomenelor hidrometeorologice, cotele râurilor și pârâurilor din județ sunt în creștere, peste cotele de atenție, pericol și inundație.

Pe râul Tărlung în apropierea localității Lunca Marcuș s-a creat o breșă în dig. S-a ordonat evacuarea a 30 locuințe.Evacuarea este în deșfășurare. Persoanele sunt duse de către primărie în căminul cultural”, informează ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.