ACTUALITATE 17 martie 2014

Mii de kilograme de carne controlate

de Monica Vrânceanu | 81 vizualizări

CPC Covasna a dat amenzi în valoare de 9.000 de lei

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului (CPC) Covasna a derulat, în ultimele zile, mai multe controale în magazinele şi unităţile de comercializare a cărnii şi produselor din carne din judeţ. Scopul controalelor a fost acela de a verifica documentele de provenienţă a produselor, conformitatea acestora, condiţiile de depozitare şi în mod special încadrarea în data durabilităţii minimale.

Astfel, au fost verificaţi 16 operatori economici, din care la cinci s-au descoperit abateri de la reguli şi legislaţie. Au fost controlate aproape 4.500 de kilograme de carne şi produse din carne, iar la 226 de kilograme s-au găsit abateri.

Au fost oprite temporar de la comercializare 216 kilograme de carne şi produse în valoare de 3.500 de lei, în vreme ce alte 10 kilograme de carne şi produse din carne, în valoare de 182 de lei au fost oprite definitiv de la comercializare.

Au fost aplicate şi cinci amenzi, în valoare totală de 9.000 de lei. Printre abaterile constatate s-au numărat depăşirea datelor de durabilitate, nerespectare condiţiilor de depozitare, caracteristici organoleptice modificate, ambalaje deteriorate, deficienţe de etichetare: elemente incomplete, informaţii netraduse ori lipsa informaţiilor referitoare la preţ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.