„Mihail Sadoveanu ”, promotor al faptelor bune
Elevii Școlii gimnaziale din Întorsura Buzăului s-au unit într-o acțiune de caritate și au dăruit un brad artificial Casei Familiale din oraș
Tot colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu ” din Întorsura Buzăului s-a unit în cadrul proiectului educațional „Daruri mici din suflete mari”. Elevii au realizat podoabe de Crăciun, felicitări, coronițe, în cadrul atelierelor de lucru coordonate de cadrele didactice implicate în proiect. Micile obiecte de artă au fost valorificate printr-o acțiune de strângere de fonduri, desfășurată sub egida programului SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară). Din fondurile obținute, aceștia au achiziționat un brad artificial de Crăciun, dar și alte cadouri, pe care le-au oferit Casei Familiale din Întorsura Buzăului.
„A fost implicată aproape toată școala. Copiii au făcut podoabe de Crăciun, decorațiuni, felicitări și așa mai departe și le-au valorificat printr-o acțiune de strângere de fonduri la rude, prieteni, părinți. Suma maximă pe care o puteau cere pentru fiecare produs a fost de 5 lei. În total, având în vedere limita aceasta, s-au adunat în jur de 1.300 de lei, pe toată școala. Am știut de la fetele de la Casa Familială că își doresc pom de Crăciun artificial ca să îl aibă tot timpul. Astfel, am cumpărat bradul, am cumpărat decorațiuni noi, dar și produse cosmetice și de îngrijire personală mai de calitate, în funcție de vârsta copiilor”, ne-a spus directorul adjunct al Școlii „Mihail Sadoveanu”, Luminița Bobeș.
Astfel că, începând din acest an, împodobirea bradului de Crăciun la Casa Familială din Întorsura Buzăului va fi un prilej atât de bucurie pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, dar și unul de recunoștință față de elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu ” din Întorsura Buzăului, care au reușit ca prin gesturi mici, să aducă bucurii mari.
„Pentru noi înseamnă foarte mult. În primul rând suntem foarte norocoși să vedem și să întâlnim mereu oameni frumoși, cu suflet, dornici să ajute; faptele bune îi mobilizează foarte mult și pe copiii din Casa Familială, să ajute și să dăruiască la rândul lor cât pot și ce pot. Brăduțul ni-l doream foarte mult, pentru că de fiecare dată ne întrebam „oare ne aduce și anul ăsta cineva brăduț?”. Așteptam până în ultima clipă în Ajun, să îl primim, să îl decorăm și să ne bucurăm de el împreună. Acum știm că e al nostru. Este foarte, foarte frumos!”, ne-a spus Andreea Călitu, educator de specialitate în cadrul Casei Familiale din Întorsura Buzăului.
Programul SNAC își propune, potrivit Luminiței Bobeș, să îi determine pe elevii de gimnaziu să se implice în comunitatea în care trăiesc, să găsească problemele și soluțiile acestor probleme. Activitățile elevilor de la „Sadoveanu ” în cadrul acestui program vor continua pe tot parcursul anului școlar, dar și cu ocazia sărbătorilor de Paști, când, tot alături de copiii de la Casa Familială se va organiza o excursie.