ACTUALITATE 29 martie 2023

Miercurea sirenelor amânate, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 765 vizualizări

De această dată, autoritățile spun că exercițiul va avea loc nu de la 11:00, ci de la 12:30

Exercițiul de alarmare „Miercurea sirenelor” are loc în 29 martie, la Sfântu Gheorghe, de la ora 12:30, nu de la 11:00, cum a fost anunțat în primă fază, zilele trecute. 

„Având în vedere că miercuri are loc şi un examen din cadrul simulării Bacalaureatului, exerciţiul de alarmare publică „Miercurea sirenelor” va avea loc de la ora 12:30, în loc de ora 11:00, cum a fost anunţat iniţial”, a transmis Primăria Sfântu Gheorghe marți. 

În acest context, autoritățile au făcut apel la populație să nu intre în panică. 

Pe subiectul testării sirenelor a avut un comentariu și prefectul județului Covasna marți, într-o conferință de presă. 

Nu pot să fiu de acord cu comentariile răutăcioase despre faptul că data trecută în Sfântu Gheorghe sirenele au rămas mute. Un scop important al exercițiului de alarmare este de a testa dacă acestea sunt funcționale. S-a aflat că nu funcționează, deci exercițiul și-a atins scopul. Se presupune că problema a fost remediată și acum vor funcționa, deci nu văd nicio problemă”, a declarat Ráduly István.

Pe 1 martie, când între orele 10:00 și 10:30 a avut loc un exercițiu de alarmare publică la nivelul întregului județ, respectiv în toată țara, Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat că exercițiul va fi amânat pentru prima miercuri din aprilie. Motivul invocat atunci a fost „probleme de software sesizate miercuri dimineaţă înaintea exerciţiului”, pentru că în prezent „sirenele de alarmare publică sunt acţionate electronic, şi nu mecanic, cum se întâmpla în urmă cu mulţi ani”. 

Rămâne valabil mesajul: nu vă panicați! În schimb, puteți să fiți bucuroși dacă o să auziți sirenele, pentru că în caz de nevoie, atunci când vor fi acționate pe bune, va fi încă o confirmare că e... bai. Deși sperăm să fie folosite doar la exerciții. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.