ACTUALITATE 19 iunie 2013

Micii cu salmonella nu au ajuns în Covasna

de Monica Vrânceanu | 85 vizualizări

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna au controlat carnea de mici din cele două magazine Kaufland din judeţ, în urma alertei venite la nivel naţional în legătură cu micii infestaţi cu salmonella.

Directorul adjunct al DSVSA Covasna, Nemes Imre, a declarat că micii cu salmonella proveneau de la o unitate de procesare a cărnii din Piatra Neamţ, însă controalele la magazinele din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc au scos la iveală că aici nu au ajuns mici din acest lot.

Un control făcut la un depozit central al Kaufland din Ploieşti, făcut în urmă cu câteva zile, a scos la iveală salmonella în pasta de mici.

Ulterior controlului, două sute de caserole cu mici au fost retrase de către DSVSA Prahova din depozitul Kaufland din Ploieşti, de unde mai fuseseră distribuite 640 de caserole cu mici în magazine din 24 de judeţe. Reprezentanţii Kaufland au precizat atunci că este vorba de un singur produs, cu carne de pasăre, care se vinde foarte puţin în comparaţie cu alte produse de carne de mici. Analizele au relevat că serotipurile de salmonella depistate de laboratorul DSVSA Prahova în pasta de mici nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.