ACTUALITATE 29 iunie 2009

Michael Jackson, pe panoul îndoliat al UDMR din faţa Prefecturii

de Covasna Media | 359 vizualizări
Mesajul panoului îndoliat din faţa Prefecturii Covasna, montat de UDMR în semn de protest împotriva schimbărilor directorilor maghiari ai instituţiilor deconcentrate, a fost din nou modificat, însă de această dată ca tribut adus regelui pop, Michael Jackson. Prefectul judeţului şi angajaţii Prefecturii au descoperit ieri dimineaţă că panoul legat cu lanţ şi închis cu lacăt din faţa instituţiei şi-a schimbat menirea, servind de această dată doliului

Mesajul panoului îndoliat din faţa Prefecturii Covasna, montat de UDMR în semn de protest împotriva schimbărilor directorilor maghiari ai instituţiilor deconcentrate, a fost din nou modificat, însă de această dată ca tribut adus regelui pop, Michael Jackson.

Prefectul judeţului şi angajaţii Prefecturii au descoperit ieri dimineaţă că panoul legat cu lanţ şi închis cu lacăt din faţa instituţiei şi-a schimbat menirea, servind de această dată doliului pentru Michael Jackson. De aici şi până la adunarea a mai multor curioşi în faţa Prefecturii, nu a fost decât un pas. Peste cuvintele însemnate de liderii locali ai UDMR pe panou „Şi din această instituţie a fost îndepărtat un conducător de etnie maghiară”, au fost lipite imagini cu Michael Jackson. Mai mult, lângă panou, pe asfalt, au fost aşezate patru garoafe şi o lumânare aprinsă, pe panou fiind înscrise, în limba maghiară, cuvintele „Isten Nyugtassa“ („Dumnezeu să-l odihnească“).

Prefectul preferă Metallica

Ieşind din Prefectură ieri dimineaţă în jurul orei 9, subprefectul György Ervin (pentru susţinerea căruia, de altfel, UDMR a montat panoul îndoliat), a început să râdă, arătându-se surprins de o aşa inventivitate.

„Doamne fereşte! Asta de unde au mai scos-o?!“, a întrebat în trecere subprefectul. Prefectul Codrin Munteanu s-a arătat la rândul său amuzat, menţionând totodată că nu are idee despre cine anume ar fi putut modifica atât de complet mesajul panoului îndoliat al UDMR.

„Eu nu mă ocup de panoul UDMR. Îl respect pe Michael Jackson, deoarece de la el s-a inventat conceptul de „megastar“, dar nu fac eu astfel de acţiuni şi, în plus, mie-mi place Metallica. Panoul e în faţa Prefecturii, deci pe domeniul public (…)“, a declarat Munteanu.

Nu este prima oară însă când mesajul panoului îndoliat al UDMR a fost modificat de persoane necunoscute, ultima oară sensul acestuia fiind schimbat din „Şi din această instituţie a fost îndepărtat un conducător de etnie maghiară“ în „Şi din această instituţie a fost îndepărtat un

conducător necalificat“, prin lipirea unui abţibild. La acea dată, Munteanu a arătat că „Prefectura nu a semnat protocol de predare-primire cu UDMR, pentru a avea grijă de panou“.

UDMR a marcat, la finele lunii mai, Prefectura Covasna cu o plăcuţă îndoliată, în semn de protest faţă de schimbarea fostului prefect Gyorgy Ervin. Această acţiune a fost debutul marcării cu plăcuţe îndoliate a instituţiilor deconcentrate unde, în baza Ordonanţei 37 a Guvernului, au fost înlocuiţi din funcţiile de conducere foştii directori susţinuţi de UDMR.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.