ACTUALITATE 26 februarie 2014

Metoda „Maradona” folosită la Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 129 vizualizări

bancnote_numaratoare-a1-ro

Era la modă în anii ’90, când schimbul valutar avea loc la colțul străzii. Polițiștii i-au dat numele de metoda „Maradona”, și este vorba de acea înșelăciune prin care infractorul numără banii în așa fel încât pare a fi întreaga sumă, dar de fapt nu este. În ultimii ani polițiștii covăsneni nu s-au confruntat cu asemenea cazuri, însă luni a apărut unul la Târgu Secuiesc, unde o persoană a reclamat la Poliție faptul că a fost înșelată cu 250 de lei.

„Din verificările prealabile efectuate după vizionarea înregistrărilor efectuate de camerele de supraveghere ale magazinului, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 19.30, o persoană necunoscută a solicitat casierei să-i schimbe suma de 700 lei, formată din bancnote de valoare mare. Casiera a acceptat solicitarea şi i-a înmânat acestuia bancnotele de valoare mai mică solicitate în sumă echivalentă, moment în care persoana în cauză, motivând că renunţă la tranzacţie,i-a restituit casierei suma primită, solicitând şi primind de la aceasta bancnotele iniţiale. După plecarea acestuia şi numărarea sumei totale de bani restituite, s-a constatat faptul că din aceasta lipseşte suma de 250 lei” – a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Tóth Sigismund.

Polițiștii știu deocamdată că este vorba de un bărbat şi speră că imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazin îi vor conduce spre făptaș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.