ACTUALITATE 20 decembrie 2019

Mesajul medicilor covăsneni: anulați programarea dacă nu ajungeți la spital!

de Iulia Drăghici - Taraș | 3256 vizualizări

Ca treaba să meargă ca pe roate, în cazul programărilor la Spitalul Județean „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe și pacienții trebuie să dea dovadă de corectitudine, sunt de părere reprezentanții unității spitalicești.  

Mai exact, aceștia transmit că în contextul volumului mare de programări și a timpului relativ ridicat de așteptat pentru programările din policlinică, persoanele care nu pot să ajungă la medic la data și ora la care erau așteptați, să anunțe neapărat acest aspect.  

„Pacienții care se programează, dacă nu pot respecta programarea, că a intervenit ceva, să dea un telefon și să anunțe că nu pot veni, se reprogramează și poate beneficiază altcineva de acel loc. Dacă pur și simplu ai programare și nu te-ai prezentat, se blochează sistemul. Într-o zi, din 10 pacienți pot să vină cinci. Noi nu avem de unde să găsim pe loc alți cinci pacienți cu care să îi înlocuim pe cei neprezentați”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, șefa secției de Cardiologie, dr. Cristina Puiac.  

Medicii au spus că astfel de situații sunt întâlnite frecvent și că tocmai de aceea au ridicat această problemă. „Câteodată lipsesc cinci, câteodată lipsește unul, câteodată niciunul”, a mai spus dr. Cristina Puiac.   

Ideea a fost susținută de managerul Spitalului, András-Nagy Róbert, care a punctat că mesajul este unul general valabil pentru toate cabinetele. 

Anual, peste 100.000 de persoane sunt văzute de medicii de la policlinica spitalului. Peste 10.000 de programări sunt realizate online, cu ajutorul site-ului. 

În ceea ce privește Secția de Cardiologie, în 2018, medicii de aici au avut peste 7.763 de consultații în policlinică și alte 1.388 de externări. În 2019, până la ora actuală, au fost peste 6.700 de consultări în Policlinică și peste 1.260 de externări. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.