ACTUALITATE 20 aprilie 2016

Medicul Claudia Bândea le răspunde autorităților din Valea Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1055 vizualizări

Medicul de familie din Valea Mare, Claudia Bândea, care de mai bine de o săptămână a închis cabinetul din localitate din cauza inundaţiilor și consultă pacienții la Sfântu Gheorghe, a răspuns autorităților locale care au invitat-o marţi să îşi reia activitatea, tot printr-o scrisoare trimisă la redacţie.

Aceasta spune că nu se poate întoarce în fostul cabinet, dar nici în alt spațiu oferit de Primărie, fără avize de la Colegiul Medicilor, Direcția de Sănătate Publică și Casa de Asigurări de Sănătate. Mai mult, doctorul precizează că nu a fost contactată personal de autoritățile din Valea Mare, iar invitația de a reveni în localitate a fost transmisă doar prin intermediul mass-media.

„Repunerea în funcţiune a Sediului Secundar din Valea Mare sau mutarea (temporară sau definitivă) într-un alt spaţiu, se face în baza acordului a trei comisii de specialitate în următoarea ordine: Colegiul Medicilor din Covasna, Direcția de Sănătate Publică Covasna și Casa de Asigurări de Sănătate Covasna, în baza actualelor norme şi condiţii. Poziţia acestor foruri a fost de a consulta în continuare toţi pacienţii la Sediul Principal din Sfântu Gheorghe, până la acordul acestor instituţii şi până la încheierea dosarului complet de avizare, acreditare şi evaluare, în caz de răspuns favorabil din partea lor”, transmite medicul Claudia Bândea.

Primarul Gheorghe Avram nota, într-o scrisoarea trimisă marţi la redacţie, că pagubele suferite la cabinet nu sunt chiar atât de grave cum par şi că la mijloc este „miros de campanie electorală”. Medicul de familie a răspuns: „În ceea ce priveşte spaţiul în care a fost cabinetul, în data de 19 aprilie a.c., la faţa locului a fost un membru al Direcţiei de Sănătate Publică Covasna care a constatat un miros de putred, rânced... şi nu de campanie electorală. Tavanul din sala de aşteptare începe să cedeze formându-se o gaură, lângă sursa de iluminare zugrăveala este desprinsă, pete de mucegai sunt în ambele săli. Ambele imprimante (atât cea cu ace, cât şi cea cu tuş) erau acoperite cu un cearceaf pe patul de consultaţii, puse la scurs, după ce au fost parţial şterse în ziua inundaţiei. Niciuna nu are husă, conform constatărilor comisiei care a fost la faţa locului după două zile de la inundaţie. Laptopul era la fel de ud ca şi celelalte lucruri aflate pe cele două birouri”.

Potrivit Claudiei Bândea, „negativismul autorităţilor locale” vine de la o luptă în justiţie pe care doctorul a câştigat-o. „Suma care a fost imputată abuziv prin titlu executoriu şi somaţie la finele anului 2014, reprezentând impozit pe anii precedenţi plus dobânda pe spaţiul în care activam ca şi Cabinet Medical în anexa Căminului Cultural, a fost recuperată în cursul anului 2015 prin sentinţa definitivă emisă de Judecătoria Întorsura Buzăului. De aici cred că provine poate acest negativism din partea autorităţilor locale”, notează medicul de familie, care subliniază că membrii Consiliului Local au suportat plata chiriei într-un singur an.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
BIANCA, 21 aprilie 2016
Sunt tare curioasa daca veti aproba cele 2 comentarii. Ar fi pacat sa n-o faceti pentru ca eu cred ca sunteti impartiali, iar atata timp cat comentariile au fost decente nu vad care ar fi motivul citeste integral
BIANCA, 21 aprilie 2016
„În ceea ce priveşte spaţiul în care a fost cabinetul, în data de 19 aprilie a.c., la faţa locului a fost un membru al Direcţiei de Sănătate Publică Covasna care a constatat un miros de citeste integral
BIANCA, 21 aprilie 2016
„În ceea ce priveşte spaţiul în care a fost cabinetul, în data de 19 aprilie a.c., la faţa locului a fost un membru al Direcţiei de Sănătate Publică Covasna care a constatat un miros de citeste integral
Ionut, 21 aprilie 2016
Hai da chiar nu vedeti ca ea nu mai are chef sa faca neveta la Valea Mare. S-a saturat de noi si s-a ajuns, e doamna de oras.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.