ACTUALITATE 24 aprilie 2020

Medicii de familie din Sfântu Gheorghe au primit echipamente de protecție și dezinfectanţi

de Covasna Media | 1106 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna au donat medicilor de familie echipamente medicale de protecție și dezinfectanți. Majoritatea celor 30 de medici din oraş au preluat deja pachetele.

Pe lângă diverse alte măsuri de prevenţie, Primăria Sfântu Gheorghe sprijină și medicii de familie, astfel că donează echipamente de protecție a sănătății și dezinfectanți către 30 de cabinete medicale de familie din oraș. O parte din echipamentul de protecție provine dintr-o donație primită de la guvernul maghiar, cealaltă parte a fost achiziționată de administrația locală. Purtarea echipamentului de protecție oferă siguranță nu numai pentru medic, ci și pentru pacient.

Primăria Sfântu Gheorghe a distribuit în mod egal la cei 30 de medici de familie câte 305 măști de protecție, 1 şapcă de protecție, 1 mască din plexiglas şi o pereche de ochelari din plexiglas, precum și 2 perechi de pantofi de protecție şi 2 combinezoane, 500 de perechi de mănuși de unică folosință, 25 de teste rapide coronavirus și 10 recipiente de gel antibacterian şi dezinfectant, dar şi câte 5 litri de dezinfectant de suprafațe.

Consiliul Județean Covasna a contribuit, de asemenea, la sprijinirea medicilor de familie, donând și echipamente de protecție și dezinfectanți tuturor cabinetelor din județ. Pachetul de protecție creat de instituție conține câte 5 litri de dezinfectant, 1 mască din plexiglas, 50 de măşti de unică folosință, 50 de perechi de mănuși de unică folosință, 20 de halate de protecție și 10 combinezoane de protecție. Angajații Consiliului Județean au distribuit 53 de pachete de donații în zona Sfântu Gheorghe.

(Sursa: Biroul de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe; Foto: Vargyasi Levente)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.