ACTUALITATE 6 februarie 2017

Medic, invitat la întâlnirea grupului „Împreună pentru sănătatea sânului”

de Iulia Drăghici - Taraș | 683 vizualizări

Grupul de sprijin pentru persoanele care suferă de cancer la sân din cadrul filialei județene Crucea Roșie Covasna, „Împreună pentru sănătatea sânului”, organizează vineri, 10 februarie, începând cu ora 17, un eveniment de informare legat de această boală. La activitate este invitată dr. Lucia Sereș, președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Covasna.

Întâlnirea, la care sunt aşteptate nu doar persoane care se luptă cu maladia, ci şi rude, prieteni sau orice persoane interesate de subiect, va avea loc la sediul organizaţiei Crucea Roşie din Sfântu Gheorghe, de pe strada Kós Károly, nr. 7. Intrarea este liberă.

„Este vorba despre întâlnirea noastră bilunară. Oricine poate să vină, nu doar membrii care sunt în grup, ci oricine vrea să fie alături de noi şi este interesat de programele noastre. Doamna doctor o să răspundă întrebărilor noastre, o să lămurească toate neînţelegerile şi problemele. În plus, alături de dânsa va veni un pacient, care a trecut prin multe. Ea o să ne spună cum a trecut prin zilele negre, ce a făcut. O astfel de părere este mai validă decât a unora care nu ştiu ce înseamnă această boală”, ne-a spus coordonatoarea grupului şi iniţiatorul evenimentului, Incze Zitá.

Grupul „Împreună pentru sănătatea sânului” din Sfântu Gheorghe are în prezent aproximativ 15 membri de bază şi a fost înfiinţat în urmă cu doi ani de Incze Zitá, din dorinţa de a fi alături de femeile care au trecut prin greutăţile acestei boli, asemenea ei. Evenimentul de vineri este al treilea din acest an.

O statistică prezentată în februarie 2015 de Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală, împreună cu Asociaţia Pas Alternativ Braşov arăta că la nivelul judeţului Covasna numărul femeilor diagnosticate cu cancer la sân ajunge la circa 800, semn că aceste întâlniri sunt utile, ba chiar necesare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.