ACTUALITATE 15 martie 2020

Măsurile de dezinfecție luate de autoritățile din orașul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2775 vizualizări

Insulele de colectare a deșeurilor menajere din zona blocurilor de locuit, parcările publice, aleile și trotuarele, parcurile și locurile de joacă din orașul Covasna au fost dezinfectate, a anunțat duminică primarul Gyerő József.

Vă înștiințez, că joi am început deja derularea unor activități de dezinfecție și igienizare a spațiilor publice din oraș. Angajații SC Gos-Trans Com SRL și cei ai primăriei au dezinfectat insulele de colectare a deșeurilor menajere din zona blocurilor de locuit. Am continuat cu parcările publice, aleile și trotuarele, parcurile, locurile de joacă, aceste intervenții realizându-se la primele ore ale dimineții, de către personalul unei firme specializate cu care am încheiat contract de prestări servicii. Pe parcursul zilei de azi pompierii voluntari ai primăriei stropesc carosabilul cu apă și substanță dezinfectantă (clor). Vom continua aceste acțiuni și săptămâna viitoare. Cu voință, efort, disciplină comune, cu respectarea măsurilor de prevenire și de conduită recomandate, vom trece peste aceste clipe grele!”, a transmis primarul Gyerő József prin intermediul Facebook.

Tot aceeași sursă arată că spațiile publice din oraș s-au depopulat, astfel că oamenii au înțeles că este important să rămână în case.

În orașul Covasna s-au depistat primele cazuri diagnosticate cu noul coronavirus, soț și soție, ambii în vârstă de 53 de ani. Imediat după s-au anunțat încă două, o femeie în vârstă de 78 de ani și o tânără de 16 ani. Și aceste două cazuri au legătură cu primele anunțate. 

Cel mai recent bilanț al autorităților județene arată că în carantină sunt 6 persoane, iar alte 309 sunt în izolare la domiciliu.

„Rugăm din nou cetățenii județului să respecte măsurile de autoprotecție recomandate și solicitate de autorități, inclusiv cele publicate pe site-ul prefecturii. Rugăm de asemenea ca persoanele aflate în autoizolare să respecte măsurile impuse de autorități. Nerespectarea acestor măsuri poate atrage cel puțin sancțiuni contravenționale pecuniare (amenzi), atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, dacă fapta nu constituie chiar infracțiune și se pedepește conform Codului penal”, a transmis sâmbătă și Prefectura.

Sursă foto: Facebook/ Gyerő József.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.