ACTUALITATE 17 iulie 2020

Măsuri anti-COVID-19: alte 8 amenzi în valoare totală de 1.180 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1787 vizualizări
Joi au fost raportate încă 7 cazuri noi de COVID-19 în județul Covasna

Autoritățile covăsnene au continuat acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor impuse de starea de alertă, cu scopul limitării răspândirii noului coronavirus. Cu ocazia controalelor din ultimele 24 de ore, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, constând în amenzi în valoare cumulată de 1.180 de lei și mai multe avertismente, arată Prefectura Covasna. 

Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, polițiști, jandarmi, cadre din domeniul situațiilor de urgență și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai ANSVA, Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Transporturilor, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate în sistem integrat un nr. de 4 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 58 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală(purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

În executarea misiunilor au fost utilizate 25 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 109 persoane. S-au verificat 17 agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, respectiv 52 de obiective/locații verificate.

Cu ocazia acestor activități au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în context COVID-19, constând în amenzi în valoare cumulată de 1.180 de lei și mai multe avertismente”, arată Prefectura Covasna, într-un comunicat de presă, transmis joi, 16 iulie. 

Raportarea de joi a cazurilor de COVID-19 arată o nouă creștere la nivelul județului, cu încă 7 îmbolnăviri depistate, astfel că numărul total se ridică la 342 de persoane infectate cu SARS-COV-2 (dintre care 259 vindecate și 9 decedate). 

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 16 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sfântu Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 34 de pacienți bolnavi de COVID-19. În ultimele 24 de ore, o persoană a fost externată din spital. La această dată, 232 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, iar 10 persoane au ieșit din autoizolare”, mai arată Prefectura. 

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6.573 (97 în ultimele 24 de ore), la care se adaugă alte 5.145 de teste recoltate de la suspecți din județele Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în județul Covasna, la solicitarea celor trei județe.

La nivel național, joi au fost depistate 777 de noi cazuri noi.

În total, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 24.335 au fost externate, respectiv 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Numărul deceselor raportate la persoane cu infecția COVID-19 se ridică la 1.971. Majoritatea aveau comorbidități. 

La ATI, adică în stare gravă, erau internați 261 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015 teste (19.097 în ultimele 24 de ore). 

Prefectura Covasna mai subliniază că „acțiunile desfășurate în sistem integrat din forțe ale MAI, poliție locală și reprezentanți ai autorităților cu competențe de control, vor fi continuate, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus”. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.