ACTUALITATE 17 septembrie 2020

Mașină lovită de tren la Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 2792 vizualizări

În urma evenimentului rutier, un tânăr în vârstă de 19 ani a fost rănit 

La data de 15.09.2020, în jurul orelor 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc au fost sesizați prin apel 112 despre producerea unui eveniment rutier între un autoturism și un tren, pe trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Abatorului din municipiu, accident din care au rezultat victime. 

În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că un tânăr în vârsta de 19 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Abatorului din direcția străzii Cimitirului către strada Foldi Istvan, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, fără bariere, semnalizată cu indicatoare, iar în momentul în care a pătruns pe trecerea la nivel cu calea ferată a intrat în coliziune cu un tren care circula din direcția Brașov către Brețcu.

În urma coliziunii autoturismul a fost propulsat în vegetația din partea stângă a părții carosabile unde acesta s-a rostogolit de mai multe ori după care a intrat într-un stâlp din beton aflat pe marginea din partea stângă a părții carosabile. 

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a tânărului, care a fost transportat la o unitate medical pentru îngrijiri.

Atât conducătorul auto, cât și conductorul trenului au fost testați alocoolscop, rezultatele fiind negative.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În scopul prevenirii apariției unor astfel de eveninmente rutiere, polițiștii fac urmărtorele precizări:

Trecerile la nivel cu calea ferată sunt zone în care conducătorii de vehicule trebuie să crească atenția și să adopte o conduit preventive.

Din cauza factorului de risc ridicat dat de tipicitatea și dinamica traficului din proximitate trecerilor la nivel cu calea ferată, producerea unor eventuale evenimente rutiere în aceste zone pot avea consecințe deosebit de grave.

În apropierea trecerii la nivel cu calea ferată, conducătorul de vehicul trebuie să circule cu viteza redusă și să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar.

Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadența lentă este în funcțiune.

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

b) semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;

c) întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele menționate anterior sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Nu uitați faptul că la trecerile la nivel cu calea ferată, vehiculele feroviare au întodeauna prioritate!

Spre exemplu, conducătorii autovehiculelor ce au regim de circulație prioritară și au în funcțiune semnalele speciale de avertizare luminoare și sonore, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă, pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată.

Sursa: Comunicat de presă IPJ Covasna. 

Sursa foto: arhivă/ ilustrativ. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.