ACTUALITATE 10 iulie 2016

Marţi, grevă generală în administraţia publică locală!

de Iulia Drăghici - Taraș | 275 vizualizări

Instituţiile administraţiei publice locale din judeţul Covasna intră în grevă generală marţi, 12 iulie. Potrivit liderului Sindicatului „Nova Vita”, Ferencz Tibor Lajos, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie şi Ministerul Muncii nu au ajuns la un consens în ceea ce priveşte revendicările de mărire a salariilor cu 25%, acordarea normei de hrană şi a voucherelor de vacanţă, dezbătute în 8 iulie.

„În urma discuțiilor purtate în data de 8 iulie la Ministerul Muncii (de la ora 15:00 până la 22:30) nu s-a ajuns la nicio înțelegere în privința acordării drepturilor solicitate de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. În consecință în data de 12 iulie se sistează orice fel de relații cu publicul pe parcursul întregului program de lucru în mai multe instituții”, arată un comunicat de presă transmis de liderul Sindicatului „Nova Vita”, Ferencz Tibor Lajos.

Astfel, instituţiile judeţului Covasna care vor intra marţi în grevă generală sunt: Consiliul Județean Covasna, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, Direcția de asistență socială și Casa de cultură „Kónya Ádám” (subordonate Consiliului Local din Sfântu Gheorghe), Primăria Covasna (+ Boroșneul Mare), Primăria Baraolt (+ Brăduț), Primăria Întorsura Buzăului, Primăriile comunelor afiliate sindicatului „Nova Vita”: Aita Mare, Belin, Bățani, Vâlcele, Arcuș, Valea Crișului, Ghidfalău, Micfalău, Chichiș, Zagon, Zăbala, Valea Mare, Sita Buzăului, Barcani.

„Ne cerem scuze de la cetățenii din județ pentru eventualele neplăceri cauzate de greva noastră, care nu este îndreptată împotriva lor, ci a guvernanților României”, mai transmite liderul Sindicatului „Nova Vita”.

Ferencz Tibor Lajos preciza într-o conferinţă de presă, susţinută în 4 iulie, că la ora actuală aproape jumătate dintre angajaţii instituţiilor administraţiei publice locale au salarii la nivelul celui minim pe economie. Mai mult, acesta sublinia şi faptul că există un decalaj nejustificat de mare între salariaţii administraţiei locale şi cei din administraţia centrală.

„În ultimii 26 de ani administraţia locală a fost lăsată pe ultimul loc, suntem consideraţi, cum s-ar spune, ultima pingea la cizmă, suntem cea mai defavorizată categorie de bugetari”, a declarat liderul sindical.

Dacă greva generală de marţi nu duce nici de această dată la soluţionarea revendicărilor, Ferencz Tibor Lajos a precizat că următorul pas se va concentra pe strângerea de semnături în vederea organizării unei greve generale pe timp nelimitat începând cu data de 19 iulie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ion, 12 iulie 2016
Ne cerem scuze de la cetățenii din județ dar noi functtionarii vrem sa-i jefuim
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.