ACTUALITATE 6 aprilie 2014

Marius Popică a fost învestit prefect de Covasna

de Monica Vrânceanu | 382 vizualizări

Noul prefect vrea colaborare cu administrația locală și cetățenii, pentru dezvoltarea județului

Noul prefect al judeţului Covasna, Marius Popică, a fost învestit în funcție vineri, la ceremonie luând parte reprezentanți ai administrației locale, ai societății civile și politicieni, precum și subsecretarul de stat Florea Oprea. Cu ocazia învestirii, Marius Popică a declarat că își dorește o colaborare bună cu administrația locală, societatea civilă și locuitorii din județul Covasna, astfel încât împreună să se pornească spre dezvoltarea zonei, inclusiv prin schimbarea în bine a imaginii județului, afectată ca urmare a diverselor dispute interetnice.

În cadrul evenimentului, Popică a subliniat că va face o prioritate din îndatoririle sale de reprezentant al Guvernului în teritoriu, astfel că va veghea la respectarea legilor și Constituției, precum și la păstrarea liniștii și a unui climat de siguranță, arătând că este perseverent și este convins că prin formarea unei echipe cu cei din viața publică se va ajunge la rezultatele dorite, mai ales prin respect reciproc.

Investire prefect Marius Popica aprilie 2014 - 04

„Împreună putem schimba imaginea judeţului Covasna, putem să arătăm că suntem un judeţ cu multe lucruri frumoase şi că împreună putem trăi în linişte şi prosperitate. Vă chem alături de mine!”, a spus Marius Popică în cadrul ceremoniei de învestire.

La rândul său, subsecretarul de stat Florea Oprea a ținut să-i mulțumească fostului prefect Dumitru Marinescu pentru activitatea sa de la Prefectură, admițând că o astfel de funcție, în județul Covasna, nu este deloc ușoară. Noului prefect, Oprea i-a oferit tot sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, cerându-i să vegheze la respectarea legalităţii şi ordinii, să asigure o administraţie eficientă în interesul cetăţeanului şi, nu în ultimul rând, performanţă.

Dumitru Marinescu „pleacă cu fruntea sus”

Prezent la eveniment, fostul prefect Dumitru Marinescu, cel care s-a aflat în această funcție mai bine de un an, i-a recomandat succesorului său să acționeze cu calm și responsabilitate, în spiritul legii. Marinescu a subliniat totodată că pleacă din funcție cu fruntea sus, având „sentimentul datoriei împlinite”.

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a admis că schimbarea lui Marinescu s-a produs ca urmare a schimbării politice naționale, care a produs cooptarea UDMR la guvernare. În context, Grama le-a cerut celor din administrația locală să nu-l mai privească pe prefect ca fiind un adversar și și-a exprimat speranța că schimbarea va responsabiliza mai mult actorii de pe scena administrației locale, arătând că are încredere în capacitatea lui Popică de a „trece la un nou nivel” relațiile dintre guvern și nivelul local. „Administraţia locală (în mare parte UDMR – n.r.) să nu privească prefectul ca pe un adversar care cenzurează actele administrative, ci ca pe un partener care îi ajută să respecte legalitatea în ceea ce fac”, a spus Horia Grama.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Nagy József, a spus că prezența la conducerea Prefecturii a unui om cu pregătire foarte bună și curaj sunt foarte importante pentru rezolvarea problemelor specifice ale județului. „Covasna nu e un judeţ în care totul decurge normal şi firesc, dar prin dialog şi în spiritul legii, se pot rezolva problemele. Să avem linişte, dezvoltare şi progres asta vrem noi, cei din administraţia locală”, a îndemnat Nagy József.

Cine este Marius Popică

Fost director executiv al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică a fost susținut pentru funcția de prefect de către PSD, în urma mai multor discuții pe această temă cu UDMR, ai căror reprezentanți au cerut în mod repetat înlăturarea din funcție a lui Dumitru Marinescu.

Marius Popică s-a născut în 1968, fiind absolvent de inginerie agronomă şi doctorand. Este recunoscut pentru profesionalismul său la APIA, precum și pentru faptul că a avut relații bune atât cu românii cât și cu maghiarii. Pe pagina web a Prefecturii Covasna a fost deja postat CV-ul său, iar în acesta se arată, printre altele, că Popică a făcut sport de performanță – lupte, schi, handbal și karate, fiind totodată pasionat de film, muzică și poezie. Se descrie ca fiind sociabil, jovial, diplomat, bun mediator, organizat, disciplinat şi familist, susținând totodată că este un bun organizator și negociator, având abilități de lucru sub presiune.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
costel, 8 aprilie 2014
ce-mi vine sa rad :)) ce gluma tare
lili, 7 aprilie 2014
Inca un Popica, inca un Georgica.... Dl Grama consfinteste ipocrizia sefului sau de partid si se declara convins ca va fi "liniste" in zona....ca doar asta-si doresc liderii de la Bucuresti, sa fie citeste integral
robi, 7 aprilie 2014
Bla bla bla...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.