ACTUALITATE 9 august 2020

Marea aglomerație de la ștrand

de Iulia Drăghici - Taraș | 2105 vizualizări

În ciuda recomandărilor transmise în repetate rânduri de autorități, cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus, de evitare a zonelor aglomerate și de a purta mască de protecție în zonele deschise unde sunt multe persoane, zeci, poate sute de oameni dornici de scăldat au făcut din nou, de această dată duminică, în jurul orei 14, coadă la intrarea ștrandului din Sfântu Gheorghe. 

Reprezentanții ștrandului au spus și acum că nu pot interveni pe domeniul public și nici nu pot merge, la fiecare persoană, să o roage să respecte regulile. 

Am oferit posibilitatea să se cumpere biletele online, iar lumea nu pricepe și stă la coadă, ce pot să fac eu? E un culoar separat pentru e-tichete unde poate să meargă mai repede. Lumea nu înțelege. Altă soluție nu există. Dacă iei biletul online, ai posibilitatea să intri rapid și nu stai la coadă și nici nu știi dacă intri sau poate nu intri. Lumea stătea azi la coadă fără mască. Eu nu pot să educ oamenii de nicăieri. În afara ștrandului, pe domeniul public, eu ca director nu am nicio atribuție. Lumea ar trebui să poarte mască. În hotărârea CLSU este trecut că purtarea măștii este obligatorie în zona de așteptare pentru accesul în incinta ștrandului”, ne-a spus directorul Sepsi ReKreativ, Bodor Lóránd.

Potrivit martorilor, la scurt timp după apariția de imagini pe rețelele de socializare, forțele de ordine și-au făcut apariția. 

Forțele  de ordine s-au autosesizat cu privire la faptul că în proximitatea intrării în ștrandul din municipiul Sfântu Gheorghe se află mai multe persoane care nu păstrează distanțarea socială și nu poartă mască. La fața locului s-au deplasat polițiști, jandarmi și polițiști locali, iar la vederea forțelor de ordine persoanele prezente și-au pus mască de protecție. 

Forțele de ordine le-au adus la cunoștință persoanelor prezente cu privire la obligativitatea de a purta mască în zonele aglomerate și de a respecta distanțarea socială. 

Operatorul economic a primit în incinta ștrandului doar numărul de persoane pentru care existau bilete pentru a se conforma cu prevederile legale în vigoare.  

Celelalte persoane care au rămas în afara incintei ștrandului au fost rugate să plece acasă. 

Acestea au plecat din zonă fără a exista alte probleme.

Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale, efective de poliție jandarmerie și poliție locală sunt prezente în zonă pentru a se asigura că normele legale în vigoare instituite pe perioada de alertă sunt respectate atât de operatorul economic cât și de clienți”, ne-a informat duminică și IPJ Covasna. 

Un episod similar a fost și în 11 iulie, când oamenii care au vrut să se bucure de o zi la piscine au ignorat toate recomandările autorităților și s-au înghesuit la intrarea în ștrand. 

Ștrandul din Sfântu Gheorghe s-a redeschis în 9 iulie. De atunci, pentru a respecta regulile de distanţare fizică, numărul vizitatorilor a fost limitat la maxim 500 pentru fiecare serie. 

Până în 5 august, la ștrandul din Sfântu Gheorghe s-au vândut peste 6.400 de bilete, dintre care aproximativ 500 online. Detalii despre achziționarea biletelor online pe https://www.rekreativ-online.club/

Reamintim cu această ocazie că începând de joi, 6 august, masca de protecţie este obligatorie în mai multe spaţii publice în aer liber din Sfântu Gheorghe, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență. 

Printre acestea se numără:

  • Pieţe şi târguri, pe perioada programului de funcţionare;
  • Zonele de aşteptare (staţii de autobuz şi peroane) în intervalul orar 8:00-20:00;
  • Zone în care se desfăşoară evenimente publice, pe durata desfăşurării acestora;
  • Zona de aşteptare pentru accesul în incinta Ştrandului Municipal Sfântu Gheorghe, pe durata programului de funcţionare;
  • Manifestări care au loc în curtea instituţiilor de cult pe durata desfăşurării acestora.

Măsurile cuprinse în Hotărârea CLSU nr. 19 / 2020 au rolul de a preveni răspândirea COVID-19 şi au fost luate cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Covasna.

Sursa foto: Facebook/ Gaga's Honey.

Iulia Drăghici – Taraș

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.