ACTUALITATE 9 octombrie 2013

Marcaje pentru siguranţa pietonilor la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 107 vizualizări

Având în vedere faptul că la nivelul judeţului Covasna una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave este reprezentată de traversarea neregulamentară a pietonilor, la iniţiativa Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul Serviciului Rutier şi al Poliţiei Mun. Sf. Gheorghe – Biroul Rutier, în parteneriat cu Primăria Sf. Gheorghe şi cu o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în producerea materialelor publicitare, a fost demarată o acţiune de inscripţionare a unui număr de 27 de treceri de pietoni de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ cu mesaje de avertizare adresate pietonilor.

Acţiunea are loc şi în contextul începerii noului an şcolar, când valorile traficului cunosc o evoluţie semnificativă, iar unul dintre obiective îl reprezintă informarea pietonilor asupra necesităţii asigurării temeinice înainte de traversarea părţii carosabile, chiar dacă acest lucru se întâmplă în locurile special amenajate şi semnalizate.

Aceste inscripţii au fost aşezate în primul rând pe trecerile pentru pietoni situate în apropierea unităţilor şcolare, dar şi pe cele din locurile intens circulate sau în care au fost înregistrate accidente rutiere grave datorate indisciplinei pietonilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 3 ore, 18 minute

Concert Mozart

Acum 4 ore, 3 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.