ACTUALITATE 30 august 2016

Manualele şcolare vor fi livrate până la mijlocul lunii octombrie

de Iulia Drăghici - Taraș | 254 vizualizări

Editurile contractate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna au termen până la mijlocul lunii octombrie să liveze manualele şcolare, realizate după noua programă.

28.192 de manuale şcolare vor ajunge până în 15 octombrie la elevii claselor a XI şi a XII-a din judeţul Covasna. Este vorba de 177 de titluri de manuale noi de la 24 de edituri, 89 dintre acestea pentru clasele a XI–a şi 88 pentru clasele a XII-a.

„Termenul până când trebuie livrate toate aceste manuale este 15 octombrie. Au sosit 3 titluri din cele 152 solicitate pentru secţia română, la clasele XI - XII. Pentru secţia maghiară, unde aşteptăm 25 de titluri, nu a venit nimic”, a declarat marţi, inspectorul şcolar general, Kiss Imre.

Potrivit datelor prezentate de IŞJ Covasna, manualele pentru elevii din clasele V – X de la secţiile de limba română au fost livrate în procent de 90,9%, adică din 55 de titluri au fost livrate 52, iar pentru secţia maghiară, 86,9% din manuale au fost livrate instituţiilor de învăţământ, respectiv 20 din cele 23 de titluri solicitate. „În continuare sosesc manualele. Până la acest moment, procentul total de livrare este de 92,3”, a spus Kiss Imre.

Pentru clasele I şi II, manualele retipărite au fost livrate în procent de 83,3, adică 50 din cele 60 de titluri contractate. La secţia română sunt livrate 38 de titluri din cele 48 contractate, iar la secţia maghiară sunt livrate toate cele 12 solicitate.

„Pentru clasa a III-a nu a fost livrat nici un titlu la secţia maghiară şi vor fi distribuite, deocamdată, manualele vechi, deşi avem programă nouă”, a mai spus Kiss Imre.

Elevii claselor a IV-a vor fi întâmpinaţi de asemenea de manuale noi. În acest caz au fost contractate 11 titluri, iar până în acest moment au fost livrate 9 dintre acestea, adică 81,8% dintre manuale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.