ACTUALITATE 7 august 2020

Managerul Spitalului Județean: Funcționăm, în condițiile actuale, la capacitate maximă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1459 vizualizări

Peste 940 de externări au avut loc în iulie, altele decât COVID-19

În luna iulie, la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe au fost externați 942 de pacienți cu alte patologii decât COVID-19, informează conducerea unității spitalicești. Se lucrează aproape la capacitate maximă, subliniază aceasta, în condițiile distanțării între pacienți, impuse de reglementările în vigoare.  

Din 22 iunie, spitalul nostru funcționează cu dublă sau triplă calitate: suntem spital suport, suntem spital COVID, suntem spital suport pentru noi, suntem și spital de urgență pentru județ. Ca idee, vreau să accentuez că în momentul de față se lucrează și ca spital județean de urgență. Ne-am reluat activitatea. (...) În luna iulie am avut 942 de cazuri de spitalizare continuă externate, respectiv 451 de cazuri de spitalizare de zi, pe care tot în luna iulie le-au rezolvat colegii noștri. La Urgență am avut un număr de 2.219 prezentări, tot în perioada lunii iulie, respectiv consultații în ambulatoriul de specialitate, 7.263. S-au efectuat 200 de intervenții chirurgicale și au fost în total 78 de nașteri. Tot în ceea ce privește asistența de urgență, am amintit data trecută de două cazuri, iar acum, în luna iulie am avut trei cazuri de tromboliză efectuate la urgență în cazuri de AVC. (...) La Terapie Intensivă am avut 89 de cazuri, dintre care 18 pozitive COVID, în acest număr intră și cazurile din Brașov”, a declarat joi, într-o conferință de presă, managerul spitalului județean, András-Nagy Róbert. 

Acesta a spus și că în rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19, în luna iulie, se numără 116 persoane internate, dintre care, până în prezent au fost externate 95. 

Subiectul activității Spitalului Județean a fost abordat joi și în ședința ordinară a Consiliului Județean. Și în acest context, managerul, care a avut o intervenție online, a subliniat că din 22 iunie s-a reluat munca și în cazul altor patologii decât COVID și că se lucrează aproape la capacitate maximă. 

Practic, am ajuns la jumătate din capacitatea de dinainte de pandemie. Deci începe să funcționeze și spitalul, chiar dacă este foarte greu să ținem în frâu și să reorganizăm ca să putem asigura și asistență medicală de urgență și pentru pacienții COVID. (...) În momentul de față, gradul de ocupare al spitalului este aproape 80%. Mă raportez, nu la starea dinainte de pandemie, ci la starea de astăzi, pentru că și în cadrul spitalului, noi între pacienți trebuie să respectăm regulile de distanțare, adică într-un salon de patru pacienți, acum nu putem să punem decât doi pacienți. Practic, funcționăm, în condițiile actuale, la capacitate maximă”, a completat managerul spitalului. 

Atât András-Nagy Róbert, cât și președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, au făcut din nou apel la responsabilitate către cetățenii județului, în sensul de a respecta măsurile de protecție împotriva COVID-19, pentru a nu aglomera secțiile doar cu pacienții infectați cu SARS-COV-2. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.