ACTUALITATE 1 octombrie 2020

Managerul SJU Covasna: Testarea în rândul elevilor, mai eficientă decât închiderea școlilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 3050 vizualizări

Încă nu se resimte în numărul de pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna că a început noul an școlar, dovadă că în prezent nu este internat niciun minor, spun reprezentanții unității spitalicești. Totuși, aceștia se așteaptă ca de săptămâna viitoare să crească și mai mult numărul de pacienți. 

În acest context, managerul Spitalului Județean a spus că mai utilă decât închiderea școlilor ar fi testarea elevilor. 

Astăzi au fost raportate 51 de cazuri în județ. Este un trend ușor crescător. Eu cred că inevitabil o să fie cazuri în clase, în grădinițe, în școli, care o să determine situații diverse. (...) La metodologia de testare ar trebui să umblăm, având în vedere că este o capacitate de testare mult crescută față de cum am început. Capacitatea de testare ar permite asigurarea de testări suplimentare pentru diferite categorii de persoane: pentru profesori, vânzători, șoferi de autobuze, de exemplu. (...) Cum se fac testări periodice în centre de plasament și cămine de bătrâni, testări periodice pentru categorii de bolnavi expuși la un risc suplimentar dacă contractează această boală, (...) ar trebui incluși și elevii în această metodologie și ar trebui să mergem mai mult spre testare, decât pe închidere de școli. Este o părere pe care o am eu”, a spus managerul spitalului, András-Nagy Róbert. 

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a anunțat marți și miercuri că Liceul „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, dar și clase din  Școala Gimnazială „Váradi József” Sf. Gheorghe, din Școala Gimnazială Specială Sf. Gheorghe, din Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe, din Liceul Teoretic „Nagy Mózes” Tg. Secuiesc, din Liceul Tehnologic Economic „Berde Áron” Sf. Gheorghe și din Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver“ Sf. Gheorghe au intrat în Scenariul 3, roșu, adică vor derula ore online.

Pe de altă parte, o veste bună este că la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, prima școală din județ care a intrat pe scenariul roșu de la începerea anului școlar, de joi se reiau cursurile după scenariul 2, galben, adică o parte din elevi urmează cursurile online și o parte merg la școală. 

Detalii cu privire la școlile și clasele care intră în scenariul roșu sunt actualizate permanent pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, cât și pe cel al Prefecturii. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.