ACTUALITATE 5 noiembrie 2020

Managerul SJU Covasna: „Fiecare spital trebuie să se pregătească, într-o anumită măsură, la tratarea pacienților COVID”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1423 vizualizări

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna au spus miercuri, într-o conferință de presă, că având în vedere evoluția epidemiei de COVID-19, din țară și din județ, este nevoie de o implicare mai mare în soluționarea crizei sanitare, atât din partea tuturor spitalelor, cât și a cetățenilor. 

Mai toate spitalele, vorbesc de cele din județ, ar trebui să se gândească și să găsească soluții de tratare a patologiei COVID. Trebuie să găsim între noi soluții de transmitere a pacienților. Am văzut perioada februarie, când am primit adresă să ne restrângem activitatea la 85%, am văzut martie, aprilie, mai. Fiecare spital trebuie să se pregătească, într-o anumită măsură, la tratarea pacienților COVID. Și să facă circuite pentru pacienții non-COVID. Nu se poate ca un spital județean de urgență să cadă de tot, și acum fac referire la perioada martie, aprilie, mai, a stării de urgență, când practic nu am avut dreptul, nu că nu am fi vrut, să tratăm pacienții non-COVID. (...) Fiecare spital ar trebui să fie pregătit. Am avut 6 luni la dispoziție să găsim resurse în această privință”, a declarat András-Nagy Róbert. 

Managerul SJU Covasna a spus și că alături de colegii din conducerea unității spitalicești va redacta o propunere în acest sens, care va fi trimisă Ministerului Sănătății, pentru că „altfel nu o să facă față spitalele COVID și cele de Urgență”. 

András-Nagy Róbert a spus și că el consideră că ar fi necesar ca în perioada următoare să fie pregătită mai intens și medicina primară de urgență și a subliniat că, la fel ca medicii de familie, și angajații spitalului sunt epuizați. 

Și încă nu suntem la mijloc, încă suntem la început. Încă suntem la început. O să urmeze, dacă nu avem grijă, și iarăși fac apel către populație, să aibă grijă de familie, de ei, de vecini, să avem grijă de noi, pentru că o să urmeze zile, luni care vor fi grave, situațiile o să fie grave, dacă nu ne schimbăm. Și acum, trecând peste toate teoriile conspirației, că de ce, cine a făcut, cum s-a transportat, nu ne interesează. În momentul de față, ce ne interesează este că acest virus este aici. Trebuie să ne ferim. Apelul nostru este în sensul de a nu aglomera spitalele”, a punctat managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.