ACTUALITATE 22 aprilie 2021

Manager SJU: Cei care sunt vaccinați trec cu două, trei pastile de paracetamol sau de aspirină peste această boală

de Daniela Luca | 11932 vizualizări

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna au spus miercuri, într-o conferință de presă, că deși există posibilitatea ca un pacient vaccinat împotriva COVID-19 să se reinfecteze, simptomatologia în acest caz va fi una mai ușoară. Pacienții neimunizați sunt cei care ajung de cele mai multe ori în stare gravă, spune managerul SJU.

András-Nagy Róbert a subliniat și faptul că tot mai mulți pacienți tineri ajung în ultima perioadă pe secțiile spitalului. 

„Ce observăm și ce vedem din  informații practic neconfirmate, neinstituționalizate dacă vreți, că cei care sunt vaccinați trec cu două trei pastile de paracetamol sau de aspirină peste această boală. În schimb, vedem că cei care nu s-au vaccinat pot să facă forme grave și foarte grave. La Terapie Intensivă numărul pacienților tineri a crescut. Aceeași constatare putem să o facem și despre celelalte secții. (...) Practic astea sunt soluțiile în momentul de față ca să nu ajungi la spital și să nu faci o formă gravă a bolii. (...) Apelăm și cu această ocazie la un comportament responsabil din partea tuturor”, a declarat managerul unității spitalicești, András-Nagy Róbert. 

În ceea ce privește faptul că tot mai mulți tineri ajung să aibă nevoie de spitalizare, directorul medical, dr. Roșu Mátyás, spune că o explicație ar fi răspândirea rapidă a tulpinii britanice „care este mult mai infecțioasă și mai agresivă”.  În plus, populația mai în vârstă fie s-a vaccinat, fie a trecut deja prin boală, a mai adăugat directorul medical.

Datele Prefecturii arată că până la această dată numărul persoanelor vaccinate în centrele de pe raza județului este de 37.424.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.