ACTUALITATE 20 aprilie 2011

Mămicile din Sfântu Gheorghe vor acces la intrările în instituții şi măsuţe pentru înfăşat

de Monica Vrânceanu | 45 vizualizări
Mai multe mămici din Sfântu Gheroghe i-au cerut prefectului Gyorgy Ervin să le transmită instituţiilor deconcentrate să rezolve cumva problema intrărilor, deoarece la multe dintre acestea este imposibil accesul cu căruciorul. După ce în luna noiembrie a anului trecut mămicile din Sfântu Gheorghe au provocat restaurantele, hotelurile şi pensiunile să creeze spaţii pentru hrănitul bebeluşilor, acum acestea doresc crearea

Mai multe mămici din Sfântu Gheroghe i-au cerut prefectului Gyorgy Ervin să le transmită instituţiilor deconcentrate să rezolve cumva problema intrărilor, deoarece la multe dintre acestea este imposibil accesul cu căruciorul.

După ce în luna noiembrie a anului trecut mămicile din Sfântu Gheorghe au provocat restaurantele, hotelurile şi pensiunile să creeze spaţii pentru hrănitul bebeluşilor, acum acestea doresc crearea accesului cărucioarelor în instituţiile publice, dar şi în spaţii precum Biblioteca Judeţeană sau Muzeul Naţional Secuiesc (MNS). În plus, mămicile ar dori ca aceleaşi instituţii să creeze în toalete spaţii cu măsuţe speciale pentru înfăşatul bebeluşilor.

“Este foarte important pentru mămici să poată intra în instituţii cu cărucioarele. Mămicile sunt cele care au grijă de case şi se îngrijesc de creşterea copiilor, puţine au de exemplu bone, aşa că este cam deplasat să trebuiască să lase cărucioarele cu copii în faţa instituţiei câtă vreme au ceva de rezolvat în interior”, a explicat Szabo Eniko, una dintre cele mai active mămici din Sfântu-Gheorghe, membră a comunităţii online create de acestea pe Internet.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că a transmis deja o circulară către instituţiile deconcentrate, cerându-le acestora să rezolve cumva problema lipsei rampelor de la intrare.

“Sunt instituţii care vor putea rezolva acest aspect, dar în cazul celor care au sediul la etajul unor clădiri nu prea avem ce face. În ceea ce priveşte măsuţele pentru înfăşat din toalete, aici cred că vorbim despre prea mult, deoarece avem clădiri vechi, construite într-un stil strâmt, în care camerele de toalete sunt destul de restrânse. Poate că aspectele semnalate de mămici vor fi luate în calcul pe viitor, la construirea unor clădiri noi - aşa cum au făcut supermarketurile, dar în niciun caz nu cred că vom reuşi să amplasăm aşa măsuţe în clădirile vechi”, a explicat Gyorgy Ervin.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.