ACTUALITATE 23 martie 2010

Mai multe vaccinări contra cancerului de col uterin

de Covasna Media | 417 vizualizări
23mar2010-cancerVaccinarea contra virusul HPV a implicat o creştere a numărului de fete şi femei care s-au vaccinat, asta după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că extinde campania de imunizare şi la femeile cu vârsta cuprinsă între 24 şi 44 de ani. Potrivit datelor prezentate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), până la mijlocul săptămânii trecute au fost vaccinate 545 persoane cuprinse între 12 - 44 ani, şi a crescut numărul celor

23mar2010-cancerVaccinarea contra virusul HPV a implicat o creştere a numărului de fete şi femei care s-au vaccinat, asta după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că extinde campania de imunizare şi la femeile cu vârsta cuprinsă între 24 şi 44 de ani.

Potrivit datelor prezentate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), până la mijlocul săptămânii trecute au fost vaccinate 545 persoane cuprinse între 12 - 44 ani, şi a crescut numărul celor care optează pentru vaccinare la grupa de vârstă 19 - 44 ani cu 23 persoane, care au primit prima doză de vaccin.

Extinderea campaniei de imunizare impotriva HPV, virusul răspunzător de cancerul de col uterin, nu prea a avut ecou în rândul elevelor şi tinerelor până în 24 de ani, astfel Ministerul Sănătăţii a decis că, începând cu data de 1 martie, şi femeile cu vârsta între 24 - 44 de ani pot fi vaccinate.

Astfel, toate persoanele de sex feminin între 12 şi 44 de ani care vor dori să se imunizeze vor putea să o facă gratuit prin medicii de familie sau la cabinetele şcolare. Pentru persoanele de sex feminin cu vârstă peste 24 ani, vaccinarea anti HPV se poate realiza numai după consultul şi recomandarea medicului ginecolog, pe baza rezultatului Babeş – Papanicolau. Conform solicitărilor cabinetelor medicale, dozele vor fi repartizate de DSP pe baza protocolului de predare preluare, încheiat între DSP şi cabinetul medical.

Vaccinarea constă în administrarea a trei doze de vaccin: vaccinarea de bază, rapel la 2 luni şi rapel la şase luni de la prima inoculare.

Ana Sidon

Teme articol: vaccin col uterin cancer
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.