ACTUALITATE 15 octombrie 2021

Mai bine de jumătate dintre cazurile de COVID din județ sunt la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1304 vizualizări

Antal Árpád: „Cu cât un stat eșuează mai mult, cu atât responsabilitatea noastră de a avea grijă de noi și unii de alții crește”

Raportările oficiale de joi, 14 octombrie, au arătat că din cele 628 de cazuri active de COVID-19 din județul Covasna, 330 sunt la Sfântu Gheorghe, unde incidența a ajuns la 5,17/1000. Primarul reședinței de județ spune că este supărat că autoritățile centrale nu impun restricții mai severe pentru prevenirea răspândirii virusului, dar punctează totodată că în condițiile date, cetățenii sunt cei care au responsabilitatea să se protejeze.  

Vedem cu toții că problemele sunt din ce în ce mai mari. (...) Evident va crește mortalitatea. Și anul trecut au murit cei mai mulți oameni din România, aproape 300.000, în condițiile în care în ultimii 20 de ani 260.000 a fost media. (...) Foarte probabil, anul acesta va fi și mai rău. Eu sunt supărat în primul rând pe stat, pentru că statul are obligația să reglementeze foarte strict și foarte clar lucrurile. Dar dacă statul eșuează și nu își face treaba, asta nu înseamnă că noi trebuie să ne relaxăm și să credem că totul este ok. Cu atât mai mult, cu cât un stat eșuează mai mult, cu atât responsabilitatea noastră de a avea grijă de noi și unii de alții crește. Și asta e tot ce pot eu să spun: în lipsa unor reglementări menite să ne protejeze pe noi, să fim noi mai deștepți și ne protejăm singuri”, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Deși are cele mai multe cazuri active din județ, incidența răspândirii virusului raportat la mia de locuitori în ultimele 14 zile nu este cea mai ridicată la Sfântu Gheorghe, ci la Bodoc, localitate care, cu cele 20 de cazuri înregistrate, are o rată de răspândire de 7,73/1000. Peste 5/1000 (mai exact 5,29) e incidența și la Covasna, unde sunt 58 de cazuri active. 

Joi au fost raportate 150 de cazuri noi de COVID-19 în județul Covasna și 16.383 la nivel național. În continuare, județul nostru rămâne unul cu cele mai mici incidențe din țară, 2,77/1000.

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.