ACTUALITATE 12 decembrie 2011

Maestrul Gheorghe Zamfir este la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 68 vizualizări

Festivalul Povestea din Ajun aduce în această seară, la Biserica Krisztus Kiraly, începând cu ora 19, Concertul Extraordinar de Colinde la nai şi orgă.

Astăzi are loc la Sfântu Gheorghe concertul multicultural al anului. Cel mai mare maestru al naiului din lume va concerta începând cu ora 19 la Biserica Romano-Catolică Krisztus Kiraly (str. Fabricii). Gheorghe Zamfir poposeşte la Sfântu Gheorghe de duminică şi până marţi. Concertul este oferit în cadrul Festivalului Povestea din Ajun, firmele Tricomserv şi Arcon fiind finanţatoarele acestui eveniment, susţinut şi de către Primăria Sfântu Gheorghe.

Organizatorii anunţă că, din motive de sănătate, maestrul Nicolae Licareţ, acompaniatorul la orgă al Maestrului Gheorghe Zamfir, nu poate participa la acest concert. Acesta va fi înlocuit de o organistă de origine turcă, Gönül Aptula. În cadrul acestui concert, maestrul Gheorghe Palcu va susţine un recital de colinde în limbile română şi maghiară. Amfitrionul serii va fi prof. univ. dr. Miltiade Nenoiu, Preşedintele Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România.

Invitaţiile la acest concert s-au epuizat încă de acum 6 zile, urmând ca organizatorii să permită accesul spectatorilor fără invitaţie, care se vor prezenta la concert, în limita spaţiului disponibil şi după ora de începere a concertului.

„Concertul maestrului Gheorghe Zamfir în Biserica Catolică este, credem noi, evenimentul cultural al anului în Sfântu Gheorghe. Cred că datorez comunităţii care m-a format astfel de iniţiative şi numai aşa pot mulţumi cum se cuvine oamenilor din jurul meu care cred că această comunicare şi model de convieţuire în acest spaţiu, poate întări spiritul de normalitate”, a declarat Emil Pantelimon, Directorul Festivalului Povestea din Ajun.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 13 decembrie 2011
Asta da !!! Am ramas mut de aceasta initiativa ! Nu-mi vine sa cred si totusi uite ca se poate ! Sper ca astfel de momente sa fie dezvoltate si cat mai numeroase ! Fac bine comunitatii in care traim citeste integral
Catalina, 13 decembrie 2011
jancu.hu: ca sa nu se mai lege Baiazid de tine: scris corect: " Te felicit, maestre! Esti genial!" P.S. Fara suparare!
Catalina, 13 decembrie 2011
Baiazid: totusi e de apreciat ca incearca sa scrie romaneste, asa cum stie si cum poate... hai sa nu fim chiar atat de rai! Omul a vrut doar sa il felicite pe maestru!
jancu.hu, 12 decembrie 2011
Baiazid te rog tu sa nu in cerci sa fii tuturor invatator sa intelegi ce vreau sa scriu de criticat ce suntetii dar nu stiit sa va sustinetii ma superi dragul meu...1.
Baiazid, 12 decembrie 2011
Iarasi Iancu HU :tu nu vezi ce faci si cum scrii ? S-au ai lipsit la cei 7 ani de acasa.Daca te-ai nascut in eprubeta deunde 7 ani ?
jancu.hu, 12 decembrie 2011
te felicit maistre est jenial.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.