ACTUALITATE 2 iunie 2016

Mădălin Guruianu: „Dacă după alegeri majoritatea din Consiliul Local nu va înţelege să susţină un minoritar pentru postul de viceprimar, eu unul voi părăsi politica”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1451 vizualizări

Mădălin Guruianu, candidatul Partidului Naţional Liberal pentru postul de primar al oraşului Sfântu Gheorghe, a declarat joi, la ultima conferinţă de presă din cadrul campaniei electorale, că dacă după alegerile din 5 iunie majoritatea din viitorul Consiliu Local nu va înţelege să susţină un minoritar român pentru postul de viceprimar al oraşului, atunci va părăsi politica.

„Eu consider că acum, după suficienţi ani de muncă, putem să obţinem postul de viceprimar. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, din respect pentru tot ceea ce am crezut şi am făcut în viaţa mea de până acum, mă voi dedica unor alte proiecte”, a declarat Mădălin Guruianu, care a mai completat: „Cu mare respect pentru contracandidaţii mei şi cu o analiză făcută de-a lungul ultimilor 16 ani de când locuiesc aici, cred că suntem foarte aproape de a ieşi pe locul II, după UDMR, după mulţi, mulţi ani. Dacă nu se va întâmpla acest lucru şi dacă ulterior majoritatea din Consiliul Local nu va înţelege să susţină un minoritar pentru postul de viceprimar, eu unul voi părăsi politica. Cred că este ultima campanie în care mă vedeţi astfel. Consider că după atâţia ani de zile putem face acest salt în care putem scrie istorie în 5 iunie.  (...) Cred că vreme de 8 ani de zile am făcut tot ceea ce a depins de mine aproape zi de zi. Simt că acesta este momentul în care, dacă nu putem trece mai departe, bariera va fi ridicată ulterior foarte greu. E vorba despre susţinerea unui minoritar român, dacă există altcineva mai bine plasat decât mine în Consiliul Local, cu siguranţă şi el poate fi susţinut pentru un asemenea post”.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Mădălin Guruianu a transmis electoratului din Sfântu Gheorghe, deopotrivă român şi maghiar: „Împreună putem să scriem o pagină de istorie interesantă şi că după 25 de la domnul Gheorghe Tatu am putea avea din nou un viceprimar român în Sfântu Gheorghe şi asta, bineînţeles, doar cu ajutorul lor”.

Model de bună practică pentru Ardeal

Alegătorilor maghiari, Mădălin Guruianu le-a transmis: „Aş vrea ca în cabina de vot să se gândească la faptul că votul lor poate transmite un semnal către întregul Ardeal şi către susţinerea minorităţilor, oriunde ar fi ele. În momentul în care votezi pentru un român minoritar, acordându-i încrederea să fie viceprimar în Sfântu Gheorghe, cred că demonstrezi întregii comunităţi şi întregii ţări că eşti suficient de deschis la minte ca să poţi să aplici cu o coerenţă şi o consecvenţă un plan pentru minoritarii maghiari din restul Ardealului. Aceste alegeri din Sfântu Gheorghe pot fi un model de bună practică şi pentru restul Ardealului, unde maghiarii sunt minoritari, nu ca aici în Sfântu Gheorghe”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Autonomia și reciprocitatea. De ce NU viceprimar român la Sfântu? | MaghiaRomânia blog, 11 iunie 2016
[...] Gheorghe și primarul reales Antal Árpád îi dau cu flit liberalului Mădălin Guruianu și propunerii sale de a fi viceprimar. Dincolo de declarațiile publice și interesele ascunse, citeste integral
Ardeleanu, 3 iunie 2016
se pare ca dl dan are obsesii sadomasochiste repetand meru aceleasi fraze pline de venin eram sa zic de lemn Tanase parca ar fi platit de Arpi.
Votant, 3 iunie 2016
Vad ca se cutremura urbea si se deturneaza adevarul. Adevarul meu este ca atunci cand spun ca sunt zvonuri prin oras ca unii candidati la primarie nu-si platesc darile catre stat, nu ma refer la citeste integral
dan, 3 iunie 2016
Datoriile cand le platesti domnule Guruianu? Afirmatia ta vine cumva pentru ca deja ai batut palma cu Arpi? Caracterul tau de tradator iese din nou la iveala.
stelian, 3 iunie 2016
Ma voi deplasa la sectia de votare pentru a va vota, Domnule Guruianu, mi-am pregatit fotoliul rulant, sper sa ruleze ...bine! Va doresc mult succes!
A. H., 3 iunie 2016
criterii nazi-onaliste irelevante, de ce sa nu fie o tiganca atee si fata batrina de exemplu?
Votant, 3 iunie 2016
Citesc ce a declarat dl Madalin si ma confuzez total. Eu stiam ca voi pune votul meu pe dansul la functia de primar, nu de viceprimar. Aproape ca ma implora sa deturnez rolul votului meu, si asta nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.