ACTUALITATE 11 august 2020

„M-am întors în București cu 3 kilograme în plus”

de Daniela Luca | 8620 vizualizări

Mădălina Merca și surorile Ana și Monica Odagiu, despre vizita în județul Covasna 

Zeci sau poate chiar sute de fotografii parcă rupte din reviste, care ilustrează cele mai frumoase locuri din județul nostru, dar și cele mai apreciate bunătăți din zonă, au făcut din nou înconjurul rețelelor sociale. Asta pentru că zece vloggeri apreciați au vizitat județul Covasna la sfârșitul lunii trecute. Am discutat cu trei dintre aceștia pentru a împărtăși din impresiile lăsate de vizita în județul Covasna cu cititorii noștri. Oamenii primitori, dar și liniștea locului au fost elementele cheie ale vizitei, spun ei. Nici dulciurile tradiționale, se pare, nu i-au lăsat indiferenți, chiar și pe cei care sunt la cură de slăbire. 

Creatorii de conținut au primit invitația de la Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, iar inițiativa face parte din campania Visit Covasna Safe Place. 

Surorile Ana și Monica Odagiu, actrițe și cântărețe de meserie, ne-au spus că au fost în județul nostru o singură dată până acum. În urmă cu șase ani ele au susținut un concert pentru covăsneni, însă n-au mai avut timp să simtă atmosfera locului. Acum însă au „gustat” din plin din tradițiile locale. 

„Mi-a plăcut foarte mult să călătoresc alături de acest grup minunat de fete, cu care am împărtășit momente speciale. Am fost impresionată de peisajul de poveste, pe care îl port în suflet și acum, la întoarcere. Mi-au plăcut oamenii calzi și primitori, m-am bucurat de plimbarea cu căruța la Saciova Hills, și am ascultat cu drag povestea familiei Szántó care are tradiție în prepararea turtei dulci, fiind la a patra generație”, ne-a spus Ana Odagiu. 

„Gustul lor era ceva din altă lume”

Ea spune că nu s-a putut abține nicio clipă de la dulciurile tradiționale și de la pâinea cu cartofi.

„M-am întors în București cu 3 kilograme în plus. Am mâncat pâine cu cartofi, caldă, la prepararea căreia am ajutat și noi puțin, dar ideea e că am mâncat până n-am mai putut și când n-am mai putut, au sosit kürtőskalács, făcuți și ei, la fel ca și pâinea, la Centrul Malomkert. Gustul lor era ceva din altă lume. Am luat și la pachet, dar s-au mâncat până să apuce să fie împachetați. M-aș întoarce aici oricând”, ne-a mai spus Ana Odagiu. 

Cei care au vizitat județul nostru luna trecută spun că acum, mai mult ca niciodată, oamenii din România ar trebuie să fie atenți la acele locuri pe care poate nu le-ar fi descoperit cu alte ocazii. 

„De câte ori aveam timp, călătoream în afara țării. Am descoperit odată cu această mini-călătorie în Ținutul Conacelor că serviciile sunt de calitate, oamenii atenți și primitori, organizați, locurile superbe, mâncarea excelentă. Deci, ce ți-ai mai putea dori?”, ne-a mai împărățit Ana Odagiu.

O călătorie în județul Covasna este o metodă perfectă pentru a-ți reîncărcat bateriile, spune sora ei Monica. 

„Întreaga experiență în sine mi-a plăcut foarte mult. Fiecare loc pe care l-am vizitat a avut o atmosferă anume, dar cred că cel mai mult m-am bucurat în prima zi, la Saciova Hills, unde am mers cu căruța în rezervația de cerbi și căprioare și la Malomkert unde niște oameni calzi, buni și veseli, ne-au arătat cum se face faimosul kürtőskalács și pâinica. Cu siguranță o să mai venim. Este o zonă foarte frumoasă, liniștită, în care îți poți reîncărca bateriile. Este o atmosferă primitoare, oamenii sunt minunați, iar mâncarea este excelentă”, ne-a spus Monica Odagiu. 

Liniștea și oamenii primitori au rămas întipărite în sufletul Mădălinei Merca 

Și vloggerița Mădălina Merca a venit pentru a doua oară în județ. Aceasta spune că a vizitat Covasna la sfârșitul anului 2018 pentru prima oară și chiar de atunci a rămas cu o impresie frumoasă despre locul în care a călătorit. 

„De data aceasta, am  redescoperit județul Covasna și m-am bucurat de fiecare colțișor al lui vizitat, de la locuri de poveste, la oameni cu zâmbetele până la urechi, la mâncarea delicioasă de care îmi este dor. Fiecare experiență mi s-a părut unică și frumoasă în felul ei. Mi-a plăcut la Saciova Hills pentru împrejurimile zonei și pentru plimbarea cu căruța, plimbare în care am văzut atâtea animale minunate. La fel de impresionată am fost și de Resortul Balvanyos pe care îl aveam pe listă de ceva timp pentru poziționarea lui în munți, spa și mâncare, și pentru prima oară am vizitat Lacul Sfânta Ana - un loc magic la care cu siguranță o să mă reîntorc pentru liniștea pe care o oferă. Nu voi omite nici muzeul Haszmann Pál unde am descoperit multe lucruri și povești ce datează de zeci de ani”, ne-a spus Mădălina Merca. 

La capitolul bunătăților culinare care i-au rămas în minte, Mădălina a amintit de pâinea cu cartofi de la Centrul Malomkert și de turta dulce de la Atelierul familiei Szántó. 

Tânăra ne-a mărturisit că s-ar întoarce în județ fără să stea pe gânduri.

„Le-aș recomanda românilor din toată țara să viziteze această zonă în primul rând pentru frumusețea naturii și zonele minunate pe care le oferă. Este liniște și calm în această zonă, parcă simți că timpul nu fuge de tine. În al doilea rând, pentru mâncarea bună și tradițională, iar în al treilea rând pentru oamenii care sunt primitori, în special în această perioadă sensibilă din cauza Covid-19 sunt atenți și respectă măsurile impuse. Covasna este un județ înfloritor, curat și prosper”, ne-a mai spus Mădălina Merca. 

Organizatorii au precizat că în cele trei zile petrecute în județ cei zece vloggeri au vizitat Muzeul Haszmann Pál din Cernat, Biserica fortificată „Sfântul Emeric” din Ghelința și Lacul Sfânta Ana. Aceștia au decorat turtă dulce, dar au copt și pâine de casă și au făcut și kürtőskalács la centrul turistic Malomkert. Creatorii de conținut au trecut și pe la mofeta de la Hătuica, dar și prin parcul sălbatic de la Saciova, informează Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.

Influența din mediul online, luată în calcul de turiști  

Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert spune că alegerile turiștilor sunt influențate din ce în ce mai mult de ceea ce văd în mediul online. Fotografiile și textele oaspeților au ajuns de data aceasta la aproximativ un milion de oameni, conform acestuia. 

„Facem acest lucru de vreo patru-cinci ani. Avem o colaborare foarte strânsă cu consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu și vedem că până la urmă deciziile privind o destinație turistică sunt în mare măsură influențate de mediul online. Foarte multe persoane urmăresc acești influienceri. Noi întotdeauna facem un mini sejur de trei zile, două nopți, prin care încercăm să arătăm cât mai mult din oferta turistică a județului nostru. Totdeauna încercăm să diversificăm. (...) Încă nu am primit analiza pe social media a prezenței lor, dar după primele estimări, a ajuns într-un fel sau altul o informație despre județul Covasna la mai mult de un milion de persoane pe baza acestui eveniment. Avem și persoane care au peste 100.000 de urmăritori pe Instagram și au fost foarte multe postări și pe Facebook. Nu se poate cuantifica sau măsura acum pe baza unei vizite câți turiști o să viziteze județul Covasna, dar ceea ce vedem este că paginile de pe rețelele sociale ale Visit Covasna, adică Instagram, Facebook, TikTok sunt într-o creștere constantă. Și site-ul visitcovasna.com are audiență record în luna iulie. Credem că și acest lucru până la urmă va influența și va ajuta turismul din județul Covasna”, ne-a spus Grüman Róbert. 

Printre creatorii de conținut care au adunat amintiri luna trecută în județul nostru se numără și Ștefana Suciu, Sandra Bendre, Sandra Stoicovici, Andreea Balaban, Ioana Dumitrache și Mihaela Popa. 

Sursă foto: Instagram/Monica Odagiu, Ana Odagiu, Mădălina Merca, Sandra Stoicovici, Sandra Bendre.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.