ACTUALITATE 14 ianuarie 2014

Lucrările la Cinema „Arta” vor începe în primăvară

de Székely Emőke | 138 vizualizări

Proiecția primului film va avea loc în cel mult doi ani de zile

Mai mulți cetățeni ai municipiului Sfântu Gheorghe așteaptă nerăbdători să poată viziona un film bun la cinema fără să fie nevoiți să meargă la Brașov, de pildă, pentru acest lucru. Primăria Sfântu Gheorghe va începe lucrările la fostul Cinema „Arta” în primăvară, iar proiecția primului film va avea loc în cel mult doi ani de zile.

„Primăria Sfântu Gheorghe a adoptat anul trecut proiectul construcției, iar valoarea investiției se ridică la un milion de euro. Licitația a fost deja lansată, iar fondurile necesare acestor lucrări vor fi asigurate din bugetul propriu al orașului, acești bani fiind incluși în bugetul pe acest an, care va fi votat cel mai probabil în luna februarie” – a declarat viceprimarul Sztakics Éva.

Clădirea Cinema „Arta” a fost finalizată în 1968, iar ultima proiecție de film a avut loc în urmă cu aproape zece ani. Clădirea a fost îndelung disputată în ultimii ani între municipalitate și un om de afaceri care deschisese aici un club. Primăria a evacuat discoteca și a intrat în posesia clădirii, pe care a promis-o TAM, pentru ca teatrul românesc să aibă un sediu propriu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.