ACTUALITATE 12 august 2022

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, estimate la 7%

de Iulia Drăghici - Taraș | 1899 vizualizări

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe au ajuns la 7% și sunt în grafic, ne-a informat Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. 

Noutatea este că în zonă au fost aduse turnurile de foraj, cu care se lucrează la pilonii bazelor podurilor și podețelor, care vor avea până la 20 de metri adâncime, a spus, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes. 

În martie a.c., DRDP anunța că proiectul pentru construirea Variantei de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe a fost atribuit către asocierea de firme care se ocupă de construcție.

Noua șosea va avea 11,56 km. Aceasta va ieşi din DN12, se va reconecta după Arena Sepsi și va ocoli localitățile Coşeni, Chilieni și Sfântu Gheorghe. Vor fi construite patru sensuri giratorii și trei pasaje supraterane. 

Investiția se ridică la peste 280 de milioane de lei cu TVA. 

Termenul de execuție este de doi ani. 

CNAIR a desemnat firma câștigătoare pentru proiectarea și execuția „Variantei de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe” în august 2021. Lucrarea a fost astfel preluată de asocierea formată din SC GOTT STRASSE SRL & SC EUROSTRADA SRL & SC PERFECT CONSULT EUROPE SRL & HYDROSTROY AD.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.