ACTUALITATE 14 decembrie 2018

„Lucky Day”, un altfel de magazin de cadouri la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1159 vizualizări

Pretențioșii găsesc aici produse artizanale de calitate, sau le pot face singuri

În incinta localului Szimpla din Sfântu Gheorghe își va deschide ușile, vineri, 14 decembrie, începând cu ora 16:00, un magazin cu produse artizanale. Începând de la bijuterii, până la ceaiuri, oferta cuprinde o gamă largă de produse, respectiv posibilitatea de a găsi cadoul perfect pentru orice gust. Pe lângă asta, proprietarii oferă și posibilitatea de a-ți pune creativitatea în aplicare.

Bijuterii și ciocolată artizanală, săpunuri lucrate manual, ceai și cafea de calitate, zeci de feluri de bere artizanală, aproape 100 de feluri de vinuri de la producători din România și Ungaria. Toate acestea, dar și alte produse artizanale vor fi puse la dispoziția clienților începând de vineri, 14 decembrie. Producătorii ale căror mărfuri se găsesc pe rafturile magazinului vor fi invitați să prezinte publicului povestea din spatele acestora.

Proprietarii ne-au spus că pun mare preț pe calitatea, dar și pe accesibilitatea produselor.

„Ideea magazinului ne-a venit când a început să vină lumea la bar să cumpere bere artizanală și să o ducă acasă. Am zis că este imoral să le cerem prețul de bar. Avem mulți clienți dragi care vin o dată, de două ori pe lună la bar cu prietenii pentru socializare, dar în rest cumpără bere să ducă acasă, de aici a venit ideea. (...) Aici clienții pot găsi tot ceea ce înseamnă cadou de bun gust”, ne-au spus proprietarii, adăugând că sunt deschiși la colaborări cu producătorii care oferă obiecte de calitate și care pot fi oferite drept cadou.

De asemenea, de la magazinul special se pot cumpăra și farfurii sau pahare comestibile. Acestea sunt și ecologice, fiind realizate exclusiv din tărâțe de grâu presate cu aburi. Chiar dacă sunt ceva mai costisitoare, proprietarii spun că efortul financiar merită de dragul mediului înconjurător. Acțiunea are totodată și scop de promovare a acestui tip de vase prietene cu natura.

„Dacă toată lumea folosește plastic, asta nu înseamnă că tu nu poți să rupi lanțul. (...) Sper să existe cât mai mulți producători de astfel de produse în România, să scadă prețurile și să fie cât mai accesibile pentru toată lumea, pentru că momentan nu se produc în România, sunt importate”, au mai spus proprietarii.

Tot din categoria puțin mai scump, dar mai bun este și berea artizanală. Deși nu erau siguri că va exista cerere, din cauza prețului mai ridicat, proprietarii și-au asumat riscurile și au pus la dispoziția clienților zeci de feluri. „Dacă oferi ceea ce se oferă peste tot, nu ai de unde să știi dacă există cerere sau nu. Am riscat puțin, dar oamenii sunt foarte încântați, chiar dacă costă mult mai mult”, transmit proprietarii.

Pe viitor pe rafturile magazinului vor apărea și alte produse de artizanat, olărit și pâslărit. Jucăriile deosebite din lemn și jocurile de inteligență sunt doar câteva dintre produsele care urmează să completeze oferta.

În plus, cumpărătorii nu vor fi nevoiți să dea bani în plus pentru o pungă de cadou. Cel care va aduce 6 pungi de cadou pe care le are acasă, va primi o cafea sau un ceai din partea casei. Astfel, clienții următori vor putea să-și aleagă punga pentru cadou, pe care o vor primi gratuit.

De săptămâna viitoare clienții vor avea și posibilitatea de a face un cadou cu mâinile lor, exact așa cum și-l imaginează.  Atelierul „Îți faci singur”, pentru un preț de 30 de lei pe oră, va oferi celor mai creativi  materie primă pentru a putea crea un cadou inedit.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.