ACTUALITATE 26 octombrie 2012

Locatari noi în blocurile ANL

de Székely Emőke | 82 vizualizări

Zece familii din Sfântu Gheorghe se vor muta în curând în casă nouă.

Zece familii din Sfântu Gheorghe se pot considera norocoase pentru că vor avea ocazia să se mute în casă nouă. În urma faptului că unii locatari s-au mutat, iar alții au fost executați silit și dați afară din blocurile ANL, zece familii care erau trecute pe listele de așteptare se pot muta în curând.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat ieri proiectul de hotărâre necesar pentru ca locuințele goale să își poată primi noii locatari. Consilierii au votat o listă de 50 de familii, dintre care doar 10 vor primi apartamente, iar restul vor rămâne pe listele de așteptare. „Sistemul de punctaj al familiilor este cel vechi pentru că legea prevede o nouă evaluare doar în cazul unei investiții noi, iar acum nu este cazul” – a declarat primarul Antal Árpád.

De asemenea, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat și un alt proiect de hotărâre prin care reglementează faptul că acele familii tinere care își construiesc case prin programul „Hai acasă” nu trebuie să plătească costurile de proiectare a locuințelor. „Tinerii nu vor plăti nimic pentru proiectare. În schimb nu vom aproba cereri de modificări majore ale proiectelor de construcție întrucât ne dorim ca pe strada Borviz să avem un cartier rezidențial cu imobile de același fel” – a declarat primarul.

Programul „Hai acasă” nu se bucură de prea mare succes însă, în 12 cazuri tinerii nu au venit la Primărie pentru a semna contractele necesare, motiv pentru care nu vor putea construi case pe terenul administrației publice locale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.