ACTUALITATE 16 mai 2013

Loc de joacă nou pentru copii la Covasna

de Monica Vrânceanu | 870 vizualizări

Părculețul a fost realizat din fondurile strânse prin Cardul comunitar

Orașul Covasna are un nou loc de joacă pentru copii, amenajat de către Fundația Comunitară Covasna, în colaborare cu Primăria orașului. Părculețul dispune de balansoare, leagăne și o groapă de nisip, iar realizarea sa a fost posibilă din suma strânsă prin intermediul Cardurilor comunitare, lansate anul trecut în acest oraș.

Președintele Fundației Comunitare Covasna, Furus Levente, a declarat că în 2012 locuitorii orașului Covasna au strâns 5.000 de lei prin utilizarea cardurilor comunitare, iar banii au fost investiți în amenajarea locului de joacă, după o consultare prealabilă a oamenilor în legătură cu direcția de întrebuințare a sumei.

„Cei din orașul Covasna sunt cei mai fideli utilizatori ai cardului comunitar, în sensul că îl folosesc la aproape toate cumpărăturile”, a spus Furus Levente, potrivit căruia în Covasna și satele dimprejur au fost eliberate în jur de 750 de carduri comunitare.

În ceea ce privește Programul cardurilor comunitare, Furus consideră că acesta reprezintă cel mai de succes proiect realizat vreodată la nivel local și adresat populației.

Programul Carduri comunitare a fost lansat la Sfântu Gheorghe în luna august 2011 în scopul sprijinirii iniţiativelor cetăţeneşti şi dezvoltării „patriotismului local”. În Sfântu Gheorghe au fost eliberate până acum aproximativ 15.000 de carduri care pot fi folosite în mai multe magazine partenere din județ, magazine care au acceptat să ofere discounturi cuprinse între 1 şi 10% pentru mărfurile cumpărate de posesorii cardurilor şi să doneze un procent din aceste vânzări în fondul cardurilor comunitare. După ce cardurile au fost introduse anul trecut și la Baraolt, Fundația Comunitară Covasna intenționează să le introducă în perioada următoare la Târgu Secuiesc.

În total, la nivel de județ au fost eliberate până acum 17.000 de astfel de carduri de fidelitate, iar 13.000 dintre acestea sunt utilizate lunar cu o frecvență aproape zilnică, în vreme ce restul sunt utilizate mai sporadic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.