ACTUALITATE 1 martie 2016

Liderul unei grupări suspectate de trafic cu substanţe psihoactive, arestat preventiv

de Agerpres | 989 vizualizări

Liderul unei grupări suspectate de trafic cu substanţe psihoactive a fost arestat preventiv, marţi, pentru 30 de zile, la propunerea DIICOT Covasna, a declarat procurorul Robert Fleckhammer. Potrivit acestuia, bărbatul are 29 de ani şi este din Bucureşti.

Robert Fleckhammer a mai spus că, în acelaşi caz, au mai fost arestate în decembrie 2015 alte trei persoane, iar a patra a fost pusă sub control judiciar.

În cursul zilei de luni, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi procurorii DIICOT Covasna au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în comunele Voluntari şi Crevedia, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor, din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2014 - decembrie 2015, pe raza municipiului Bucureşti ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul comercializării substanţelor cu efecte psihoactive. Membrii grupului ar fi expediat, prin intermediul unei firme de curierat, 1.485 de colete cu produse cu efecte psihoactive, încasând 376.175 de lei.

În aceeaşi cauză, la data de 9 decembrie 2015, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, fiind ridicate 4.392 de grame de substanţă vegetală ce conţinea diferiţi compuşi chimici şi 753,8 grame de substanţă pură, din care urmau să fie preparate alte 15.076 de grame de substanţă vegetală destinată vânzării. Potrivit anchetatorilor, valoarea de piaţă a drogurilor ridicate este de peste 1.168.000 de lei.

Substanţele psihoactive erau achiziţionate de către membrii grupului infracţional prin intermediul unor site-uri din străinătate, destinate experimentelor chimice, unde produsele ce erau comercializate având specificaţii clare de interdicţie pentru consumul uman.

Destinaţia produselor achiziţionate era schimbată de către membrii grupului astfel că, în procesul de fabricare al 'etnobotanicelor' aceştia ar fi utilizat atât produsul de bază, cât şi alcool, rezultând o soluţie care se folosea pentru a stropi fragmente vegetale neutre (plante), iar ulterior era comercializat spre consum, cu toate că acesta prezenta un grad ridicat de risc pentru sănătate. Anchetatorii au specificat că, în urma consumului acestor cannabinoizi sintetici, au fost înregistrate numeroase cazuri de persoane, mai ales minori şi adolescenţi, internate în spitale.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.