ACTUALITATE 9 aprilie 2017

Liceul „Mircea Eliade” va avea club de dezbateri

de Iulia Drăghici - Taraș | 1088 vizualizări

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului se pregăteşte să înfiinţeze, în premieră, un club de dezbateri, la care sunt invitaţi să ia parte toţi elevii care vor să înveţe despre debate, despre susţinerea argumentată a ideilor, despre comunicare coerentă şi despre persuasiune.

„De anul acesta Ministerul Educaţiei a hotărât să încadreze concursul „Tinerii dezbat” la categoria de olimpiade școlare. Asta înseamnă că există etapă județeană și apoi etapă națională. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe are deja de ceva timp echipă, și sunt destul de buni din câte am auzit. Noi suntem abia la început, acum încercăm apa. Inițiativa a fost a doamnei director Maria Bularca şi tot ea mi-a propus să coordonez echipa școlii. Am acceptat pentru că îmi place ideea de dezbateri și mi se pare important ca elevii noștri să aibă păreri și să fie capabili să și le argumenteze. În perioada următoare voi participa la un curs de formare organizat de Inspectoratul Școlar Judeţean, apoi urmează să vorbesc cu elevii interesați, să le explic despre ce e vorba și să îi selectez. În continuare, cât ne va permite timpul, o să ne pregătim pentru concurs”, ne-a declarat coordonatorul clubului de dezbateri, profesorul Cătălin Lungu, care a mai precizat că aşteaptă în perioada imediat următoare ca toţi elevii interesaţi să îl contacteze.

Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, etapa judeţeană a olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” va avea loc în luna mai a.c..

Aflat anul acesta la a VIII-a ediţie, „concursul național „Tinerii dezbat” a debutat în anul 2010, ca un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice în mediul școlar, într-un format acreditat la nivel internațional. Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi. Schimbările substanțiale și lecțiile învățate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiției, de la concurs național la olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică”, arată materialul informativ publicat de Ministerul Educaţiei pe site-ul www.edu.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.