ACTUALITATE 26 iunie 2016

Liceul „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe, locul IV la un proiect naţional

de Iulia Drăghici - Taraș | 1730 vizualizări

Sfârşitul de an şcolar a adus o veste bună pentru elevii clasei a X-a B de la Liceul Tehnologic „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe. Aceştia s-au poziţionat pe locul al IV-lea în proiectul național JOBS (Orientare profesională – training în întreprinderi și școli), din cele 68 de unităţi de învăţământ participante. Premiul le-a adus elevilor o excursie.

„Obiectivul proiectului a fost să pregătească elevii din România aflați în ultimii ani de studiu să-și alegă viitoarea carieră. Totodată dobândirea unor competențe și abilități utile în viață. Experiența elevilor într-un învățământ modern arată că este nevoie de o regândire a metodelor de învățământ actual. Rezultatul proiectului este nu numai locul obținut la acest concurs, dar și experiența dobândită pentru atingerea profesională la un nivel ridicat, care este de neprețuit. Premiul elevilor pentru rezultatele obținute la concurs a constat în obținerea fondurilor pentru organizarea unei excursii, împreună cu profesorii îndrumători. Elevii, însoţiţi de profesorii Felicia Ciorăşteanu, Veronica Farcaş şi Mátyás Elisabeta, au participat la o excursie în zona Sfântu Gheorghe – Bran – Râşnov – Braşov”, ne-a scris directorul adjunct Elisabeta Mátyás, din partea echipei JOBS a Liceului Tehnologic „Kós Károly”, într-un mesaj pe site-ul covasnamedia.ro.

Între cele 68 de unităţi şcolare participante la proiectul naţional JOBS s-au numărat patru şcoli covăsnene: Liceul Tehnologic „Kós Károly”, cu clasa a X-a B, Liceul Tehnologic „Apor Peter”, cu clasa a IX-a R, Liceul Tehnologic „Baróti Szabó Dávid”, cu clasa a X-a C şi Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Aron”, cu clasa a X-a B.

Potrivit informaţiilor notate pe site-ul oficial, proiectul JOBS (Orientare profesională – training în întreprinderi și școli) ('JOBS') combină, în România, două elemente – piața muncii și educația din ultimii ani de gimnaziu și primii ani de învățământ tehnic. Elevii sunt pregătiți pentru a-și alege viitoarea carieră, primesc informații despre oportunitățile profesionale și au şansa să dobândească abilități de viață, care sunt folositoare pentru orice carieră. Mai mult, aceeaşi sursă arată că ideea proiectului a fost intens dezvoltată în perioada mai 2008 – mai 2011 printr-o cooperare strânsă între Universitatea Pedagogica Zurich (PH Zurich), Ministerul Educaţiei Naţionale (MNE) şi Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) din România. În cadrul acestui proces, Centrul pentru Proiecte Internaţionale în domeniul Educaţiei (IPE), în calitate de principal contractant al Agenţiei Elveţiene de Dezvoltare şi Cooperare (SDC), este responsabil cu implementarea şi coordonarea proiectului, notează organizatorii pe site-ul oficial jobsproject.ro.

 

Teme articol: proiect Kos Karoly JOBS
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.