ACTUALITATE 17 februarie 2013

Liberalul Marius Obreja susține actualele regiuni

de Monica Vrânceanu | 467 vizualizări

Senatorul de Covasna doreşte mutarea capitalei Regiunii Centru de la Alba Iulia la Braşov

harta regionalizare

Senatorul PNL Marius Obreja este de părere că actualele regiuni de dezvoltare sunt unele funcționale, iar în consecință ar trebui menținute. În context, senatorul a adăugat că USL nu are un proiect de regionalizare definitiv și că deocamdată se discută pe un „draft”.

Marius Obreja a declarat că susține actualele regiuni de dezvoltare și a precizat că Regiunea Centru – care cuprinde județele Brașov, Covasna, Alba, Mureș, Harghita și Sibiu – ar trebui să aibă capitala la Brașov.

„Problema regiunilor e o dezbatere care va mai dura, iar varianta finală nu o poate prognoza nimeni (…). Ceea ce prezintă USL este încă un draft, un proiect. În prezent știu însă că din punct de vedere economic, geografic și cultural zona de pol este Brașovul”, a declarat Obreja.

În ceea ce privește proiectul de reorganizare regională conceput și susținut de UDMR – proiect ce prevede 16 regiuni de dezvoltare din care una formată din județele Covasna, Harghita și Mureș, senatorul liberal a arătat că nu-l consideră fiind „un material serios”, deoarece „e vechi  și insuficient documentat”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.